Setari Cookie-uri

10 retete de frumusete cu ulei de masline

Uleiul de masline a ocupat inca din timpuri imemoriale un loc important in ritualul de frumusete al femeilor. Spre exemplu, matroanele romane foloseau aceasta substanta pentru a-si ingriji podoaba capilara considerand-o secretul tineretii. Locuitorii bazinului mediteranean foloseau si ei uleiul de masline, nu doar pentru a-si asezona bucatele ci si pentru a-si hrani parul si a pastra supletea pielii.

Cercetarile moderne arata ca extractul de maslin contine oleuropeina, un compus antibacterian care ii permite arborelui sa aiba o viata lunga si sa lupte impotriva bacteriilor care ar putea sa il atace. Acesta mai contine vitamina E care contribuie la hidratarea, hranirea si protejarea pielii. In plus, uleiul de masline este bogat in polifenoli (aproximativ 20 de tipuri de polifenoli dintre care doar 2 sunt absorbiti de organismul uman), compusi ce fac parte din familia antioxidantilor si care previn imbatranirea.

In zilele noastre, uleiul de masline a adevenit marea vedeta a industriei cosmetice. Acesta este folosit de multa vreme in componenta sapunurilor pentru a le face mai hidratante si mai moi pentru piele. La momentul actual exista o gama larga de produse pe baza de ulei de masline destinate sa raspunda nevoilor fiecarui centimetru de piele de pe corpul uman.

Citește și:

Uleiul de masline poate fi folosit insa si in stare naturala pentru a hrani pielea, actionand cu precadere asupra portiunilor cu piele uscata (coate, genunchi, calcaie). Iti prezentam cateva modalitati in care poti folosi acest produs pentru a-ti ingriji corpul.

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.