Setari Cookie-uri

Tehnici de relaxare rapide pentru fiecare zi

Relaxarea nu se instalează atunci când batem din palme, oricât de tare ne-am dori noi asta. Nu apare acum, în acest moment, și nici nu o să apară dacă nu învățăm să o dobândim și să o controlăm, astfel încât atunci când o chemăm să vină. Așadar, astăzi punem în scris câteva tehnici de relaxare care să ne fie de folos în fiecare zi de acum înainte.

Începem prin a spune că relaxarea este de două feluri: relaxare fizică și relaxare psihică, dar una fără cealaltă nu se poate, trebuie să lucrezi la ambele capete ca să te bucuri de o relaxare completă. Nu știu câtă atenție îți acorzi tu în fiecare zi, când stai la birou, când ieși cu prietenele, când te uiți la un film, dar eu am observat că sunt încordată în mai orice moment din zi și din noapte.

Tehnici de relaxare

Îmi dau seama de acest lucru atunci când, într-un moment de luciditate, mă dezmeticesc și îmi simt: fruntea încruntată și ochii mici, maxilarul încleștat de mă doare dantura, pumnii strânși sau în mână stâng pătura cu care sunt învelită sau mouse-ul, dacă sunt la birou. Și atunci fac un mic exercițiu: mă gândesc la ceva frumos, zâmbesc ușor, conștientizez că mă aflu într-un loc în siguranță și îmi las corpul moale. Mai pe scurt, mă imaginez relaxată.

Citește și:

8 tehnici de relaxare care te ajuta in momentele tensionate

Tehnici de relaxare, din fericire, sunt multe, foarte multe și sunt la îndemâna oricui. Trebuie doar să avem răbdare și dispoziție ca să le punem în aplicare și să ne bucurăm de rezultate.

Baie de relaxare

Primul ajutor la care se gândesc să apeleze cei mai mulți dintre noi atunci când sunt stresați este dușul. Un duș scurt te trezește instant la realitate, însă o baie de jumătate de oră, timp în care te întinzi pe spate, închizi ochii și te lași mângâiată de apa călduță, are un impact de trei ori mai puternic asupra organismului și a minții.

Poți să faci baie cu spumă sau poți să pui în apă sare de mare sau câteva picături de ulei de lavandă, aprinde câteva lumânări și lasă-te purtată de val. Fă-ți un scenariu frumos (când eram mică îmi închipuiam că sunt actriță de telenovele și purtam dialoguri cu personaje imaginare, motiv pentru care stăteam câte o oră în cadă) sau nu te gândi la nimic.

Citește și:

Masaj sau automasaj

Masajul de relaxare face minuni, însă prea puțini ne bucurăm de el. Ar trebui să profităm mai mult de specialiștii în domeniu (cel puțin o ședință de masaj pe săptămână) sau de persoanele din jurul nostru. Ai un partener cu care locuiești, dar nu se arată la fel de entuziasmat când trebui să îți facă masaj ca atunci când îi faci tu lui masaj? Propune-i schimb la schimb și atunci nu o să aibă încotro.

Dacă nu și nu, totul rămâne în mâinile tale. Încearcă automasajul - în zona umerilor și a gâtului, pe mâini și picioare, la cap. Ah, și nu uita să te întinzi! Da, da, învață de la pisicuțe. De ce crezi că sunt atât de relaxate?

O cană cu ceai

Ține în permanență la îndemână ceaiuri care te binedispun și profită de ele din plin! Ceaiul de mușețel și de tei, ceaiul de valeriană, de mentă și de lavandă sunt doar câteva dintre ceaiurile cu efecte terapeutice. În timp ce valeriana și mușețelul dau o mână de ajutor celor care suferă de insomnii, menta, teiul și lavanda luptă cu anxietatea, ameliorează agitația cauzată de stres și induc o stare de relaxare. Începe-ți și încheie ziua cu o ceană de ceai.

Citește și:

Tehnici de relaxare

Moment de meditație

Despre meditație am vorbit într-un material trecut, însă nu puteam face acest material fără să o menționez. Să meditezi înseamnă să te relaxezi, să meditezi înseamnă să îți eliberezi mintea, să îți lași trupul să plutească și să ajungi în cele mai frumoase locuri, iar atunci când ajungi acolo, e clar că ești relaxat.

Așa cum o excursie în afara orașului te face să uiți de oameni, de locul de muncă, de griji și de alți factori de stres, așa și un moment de meditație, pe care îl poți săvârși chiar acasă, are puteri miraculoase. Meditația începe prin exerciții de respirare.

Fă sport

De cealaltă parte a meditației stă sportul. Nu mai amâna momentul, nu te mai minți întruna că de mâine o să faci exerciții acasă sau că de luni mergi la sală. Fă-o acum! Ridică-te de pe scaun, dacă ești la birou, mergi la toaletă și fă 10 genuflexiuni. Nu îi mai trimite pe colegi să îți cumpere de mâncare, du-te tu la magazin, fă o scurtă plimbare pe jos. Altfel spus, 10 sau 15 minute pe zi dedică-le sportului! Am auzit și femei care merg la sală și se plâng. Cum e posibil? Când vei conștientiza că sportul îți vrea doar binele și că te relaxează cât ai clip, te vei îndrăgosti de el.

Citește și:

Playlist cu muzică

Pe mine personal nu mă ajută prea mult muzica de relaxare, muzica de meditație. Sau poate că am refuzat să o ascult așa cum trebuie și i-am interzis astfel dreptul de a mă vindeca. Cel mai bine este să îți faci un playlist cu piesele pe care știi că le poți asculta în orice moment și să îi dai play ori de câte ori simți că e nevoie.

Dacă ai o piesă de-a lui Justin Bieber care te binedispune și pe care nu refuzi să o asculți în cele mai proaste zile, bag-o în playlist! Despacito este o plăcere vinovată? Foarte bine, ascult-o de câte ori este nevoie dacă asta te ajută să te liniștești.

Citește sau roagă-te

Surprinzător sau nu, nu toate cărțile ajută la relaxare. Depinde foarte mult de subiectul cărții. Dacă citești o carte de dezvoltare personală, aceasta s-ar putea să te țină în tensiune, pentru că lucreză cu creierul tău, așa că poți ține aproape o carte cu o poveste simplă și cu personaje amuzante, o poveste care să te poarte pe alte meleaguri și să îți inducă instant o stare de bine.

Citește și:

De cealaltă parte stă rugăciunea. Rugăciunea sau acea mică discuție cu Doamne Doamne este o altă modalitate de meditație și, bineînțeles de relaxare. Nu e o problemă dacă nu te poți concentra mult în rugăciune, repetă-ți în gând, dar cu sufletul, rugăciunea inimii - Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul/păcătoasa.

Joacă-te cu un animal

Dacă ai un animăluț sau chiar o pasăre, petrece timp în compania lor. Joacă-te cu ele, mângâie-le, lasă-te să îți facă masaj (așa cum fac pisicile), lasă-le să se alinte lângă tine... o să simți că ți se bucură inima, că mintea ți se eliberează de gânduri și totul se relaxează. Uneori este suficient doar să privești animalele ca să te relaxezi.

Citește și:

Tehnici de relaxare


Relaxarea se instalează și atunci când facem anumite activități care ne bucură inima, cum ar fi o faptă bună, petrecerea timpului liber în aer liber sau în compania unor personaje dragi și dansul.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.