10 FAQ-uri in Vama Veche

10 FAQ-uri in Vama Veche
Kudika
13 Mai 2010

Traditia petrecerii zilei de 1 Mai in Vama Veche este una impamantenita in subconstientul tineretului nostru, si lucrurile tot ruleaza-nainte fara vreo explicatie clara de atat de multa vreme incat acum poti vedea haladuind pe-asfalturile Vamii oameni in toata firea, fostii liceeni vamaioti care isi aduc bebelusii aici. Am fost si anul asta sa-mi serbez Ziua Muncii fara munca in coada zburdalnica a litoralului romanesc, iar Vama a fost mai plina si mai primitoare, calda si misunanda la superlativ, mai conforma cu spiritul noncomformistului rebel ca in vizitele mele anterioare.

Desigur, nu toti mugurasii societatii noastre empatizeaza cu “the Vama experience”, multi nici nu vor sa auda perspective alternative la preconceptiile cu care si-au astupat mintea – multi obisnuiti cu vacantele petrecute din copilarie prin Jupiter si alte planete adiacente. Asadar, m-am gandit sa va descriu in linii mari cum arata un weekend estival printre vamaioti cu (destula) obiectivitate jurnalistica incat nici criticii stationati in Mamaia etc. sa nu-mi conteste intentiile sau rezultatele. Rezultate pe care, de altfel, va voi lasa pe voi sa le deduceti, pe principiul “de gustibus”, dupa ce treceti “Stiati ca”-ul urmator prin filtrul propriu. P.S.: Toate perlele de mai jos provin din amintirile unor surse reale si de incredere.

Realizat de Ioanina, credit foto: Catalina Alexandra Ion (poze realizate in Vama Veche, 1 mai 2009)

2. Pentru vamaiotul care tine totusi mortis sa se cazeze, ar fi indicata o locatie propice, preferabil la o aruncatura de bat de plaja. In caz contrar, cele doua fete pe care, in toiul noptii si-al betiei, le-ai convins sa te urmeze in camera pozitionata dincolo de granita cu Bulgaria, ii vor ceda lui Mos Ene inainte sa-ti cedeze tie. Si tu, saracul, care ai zbughit-o in dus tot de dragul lor, vei ramane cu buza umflata... Desigur, tot pe plaja ai cele mai multe sanse la a o comite – macar voyeur-istic vorbind, si tot pleci cu o poveste de pomina: intr-o buna zi, ma trezeam eu pe plaja, undeva dupa rasarit, si nu stiam de ce. Alarma mobilului era dezactivata – ca si telefonul in sine, caci prize in cort nu aveam si nici nu cred ca s-au inventat de-atunci. Apoi i-am auzit: un el si o ea, in cortul alaturat, in flagrant... deliciu. Iar dupa consumarea faptului, s-au indreptat amandoi, goi-pusca, spre mare... sa-si spele pacatele.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri