Setari Cookie-uri

Ce trebuie să știi dacă vrei să scapi de ochelari?

Pentru mulți dintre noi, purtarea ochelarilor nu este o plăcere. Mai ales când vremea nu este tocmai prietenoasă și toate picăturile de ploaie își găsesc loc pe lentilele noastre.

Desigur, ochelarii ne ajută să vedem lumea mai clar, însă uneori simțim nevoia de libertate în zona ochilor. În ultimii ani, tehnologia a evoluat și în sfera oftalmologică, astfel că au apărut diverse opțiuni care ne pot ajuta să scăpăm de ochelari cu ajutorul operațiilor de reducere a dioptriilor. Ce presupun mai exact astfel de intervenții și pentru cine sunt recomandate?

Poți scăpa în mod natural de ochelarii de vedere?

De mici, ni s-a spus că morcovii sunt buni pentru îmbunătățirea vederii. Legumele cu frunze verzi, migdalele, feniculul, dar și exercițiile oculare, sunt considerare modalități care te pot ajuta să scapi în mod natural de ochelarii de vedere. Cu toate acestea, trebuie menționat că nu există studii care să ateste în mod special aceste informații, astfel că singura opțiune pentru reducerea dioptriilor constă în realizarea unor intervenții specializate. Programează o vizită la un medic specialist, și în funcție de afecțiunile tale de vedere, vei primi soluția potrivită. În urmei vizitei la oftalmolog și a testelor efectuate pentru verificarea dioptriilor, vei putea discuta deschis despre opțiunile de tratament. Clinica Dr Holhoș te va ajuta să-ți înțelegi nevoile și să alegi cea mai potrivită operație de reducere a dioptriilor.

Citește și:

Cum scapi de ochelari cu ajutorul operațiilor de reducere a dioptriilor?

Chirurgia este considerată în prezent singura modalitate prin care putem scăpa de ochelarii. Astfel de intervenții sunt sigure, nedureroase și se realizează extrem de rapid. Cea mai cunoscută intervenție este operația de reducere de dioptrii cu tehnica Smile PRO. Aceasta presupune crearea unei lenticule în interiorul corneei, îndepărtarea acesteia și corectarea erorii de refracție. Se realizează într-un singur pas, durează 7 secunde, iar pacientul vede mai bine imediat după operație. Este recomandată pentru persoanele cu miopie, astigmatism, precum și pentru pacienții de peste 20 de ani, care au o dioptrie stabilă de mai bine de 12 luni. Desigur, tehnica Smile Pro nu este singura metodă pentru reducerea dioptriilor. Mai există și tehnici de reducere a dioptriilor cu laser FemtoLASIK, PRK și PRESYOND. Cu toate acestea, Smile Pro se află printre cele mai recente și inovatoare soluții.

Citește și:

Așadar, dacă îți dorești să scapi de ochelari, programează cât mai curând un consult oftalmologic la o clinică de specialitate. Un medic te va ajuta să alegi cea mai bună opțiune, în funcție de nevoile tale.

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.