Setari Cookie-uri

Dr. Marian Turbatu: Acidul hialuronic conferă volum facial, iar botoxul previne sau elimină apariția ridurilor

În lumea modernă a esteticii medicale, acidul hialuronic și botoxul au devenit metode cheie în arsenalul medicilor esteticieni pentru a obține rezultate remarcabile în ceea ce privește îmbunătățirea aspectului pielii.

Aceste tratamente sunt atent studiate și aplicate pentru a corecta imperfecțiunile și pentru a conferi tenului un aspect proaspăt, întinerit.

Cu o experiență vastă în domeniu, Dr. Marian Turbatu, medic Specialist Chirurgie Plastică, Microchirurgie, Chirurgie Reconstructivă și Estetică în cadrul Clinicii NOUA, mizează pe principiul său profesional “THE OTHER NATURAL”, ce se bazează pe îmbunătățiri estetice care accentuează proporțiile naturale ale anatomiei preexistente. Alături de Dr. Turbatu vom pune accent pe modul în care acidul hialuronic și botoxul sunt utilizate pentru a aborda diferitele nevoi vizate de către pacienții care își doresc să aducă îmbunătățiri fizicului lor, cu ajutorul acestor substanțe de referință.

Citește și:

Kudika: Botox versus acid hialuronic: care este adresabilitatea fiecăreia dintre aceste două substanțe?

Dr. Marian Turbatu: Deoarece tehnologia avansează, avem parte de tratamente care devin din ce în ce mai performante în ceea ce privește revitalizarea facială. Botoxul și acidul hialuronic rămân cele mai populare tratamente injectabile folosite în chirurgia plastică, fiecare având beneficii și indicații specifice.

Acidul hialuronic continuă să fie tratamentul ales pentru a reda hidratarea și tonicitatea pielii fiind indicat mai ales pentru restaurarea volumului facial, rejuvenarea pielii și ștergerea ridurilor statice.

Toxina botulinica de tip A sau botoxul este un miorelaxant cu acțiune locală având ca indicații ștergerea și prevenția ridurilor dinamice sau „de expresie”. În același timp, botoxul poate fi folosit și pentru tratamentul unor condiții medicale cum ar fi hiperhidroza (transpirația excesivă), bruxismul (scrâșnirea dinților) sau chiar pentru migrenele cronice.

Citește și:

Kudika: Există o vârstă minimă în ceea ce privește injectarea botoxului? Dar cea a acidului hialuronic?

Dr. Marian Turbatu: Pentru tratamentele cu acid hialuronic sau botox, vârsta minimă recomandată este de 18 ani. La această vârstă, se consideră că dezvoltarea facială a atins un punct de maturitate suficientă, permițând o evaluare corectă a necesităților estetice. Similar cu botoxul, este crucial ca pacienții să aibă o înțelegere realistă a rezultatelor posibile și să discute deschis cu medicul despre așteptările lor.

Kudika: Cum acționează botoxul la nivelul dermului și ce tratamente se pot realiza cu acesta?

Dr. Marian Turbatu: Toxina botulinică acționează prin blocarea semnalelor nervoase care declanșează contracția mușchilor faciali, relaxând pielea. Astfel, acesta este indicat mai ales pentru tratamentul ridurilor de dinamică facială cum ar fi ridurile orizontale de pe frunte, ridurile dintre sprâncene sau ridurile fine de la unghiul extern al ochiului cunoscute și ca „laba de gască”.

Citește și:

Kudika: Cum acționează acidul hialuronic la nivelul pielii și ce zone putem volumiza cu ajutorul acestuia?

Dr. Marian Turbatu: Acidul hialuronic este un polizaharid ce se regăsește în mod natural în corpurile noastre, predominant în piele. Prin legăturile puternice realizate cu moleculele de apă, aceste substanțe pot produce volumizarea imediată, hidratarea și stimularea producției de colagen, contribuind la dezvăluirea unui aspect reîntinerit al pielii. Tratamentul cu acid hialuronic poate fi utilizat pentru a da volum sau contur diverselor zone ale feței, incluziv: buze, pomeți, linia mandibulei, bărbie, nas, șanțurile nazolabiale sau nazogeniene.

„Cred cu tărie în tratamentele corecte din punct de vedere anatomic, fine și elegante, realizate prin formule matematice precise și bazate pe frumusețea individuală”

Citește și:

Kudika: Care sunt trendurile momentului în ceea ce privește injectarile cu acid hialuronic și botox și cui se potrivesc?

Dr. Marian Turbatu: Există foarte mulți practicieni care realizează tratamente cu substanțe injectabile și în fiecare moment apare un nou nume în industrie cum ar fi „russian lips”, „cat eyes”, „barbie nose” sau altele. Adevărul este că fiecare persoană este unică și există un singur mod în care poate fi tratată pentru a optimiza trăsăturile estetice naturale. Eu cred cu tărie în tratamentele corecte din punct de vedere anatomic, fine și elegante, realizate prin formule matematice precise și bazate pe frumusețea individuală.

Kudika: Cât timp durează efectul botoxului? Dar cel al acidului hialuronic?

Citește și:

Dr. Marian Turbatu: Acidul hialuronic și botoxul acționează diferit și au durata variabilă, în funcție de mai mulți factori, inclusiv zona tratată, tipul de produs utilizat și metabolismul individual. Substanțele de tip filler folosite în NOUA Clinic sunt din gama premium și pot avea un efect îndelungat ce variază de la individ la individ dar rămâne în medie undeva la 12 luni. Efectul botoxului durează, în general, între 3 și 6 luni. Durata exactă depinde de zona tratată, doză utilizată, și caracteristicile individuale ale pacientului, cum ar fi metabolismul muscular și frecvența expresiilor faciale.

Kudika: Ce contraindicații au procedurile estetice cu botox și acid hialuronic?

Dr. Marian Turbatu: Procedurile estetice cu botox și acid hialuronic sunt, în general, considerate sigure pentru majoritatea pacienților. Cu toate acestea, există anumite contraindicații și precauții pe care este important să le cunoaștem pentru a evita potențiale efecte adverse sau complicații. Printre acestea se numără: alergiile cunoscute la substanțele folosite, infecții active sau inflamații la nivelul zonelor de injectare, sarcina și alăptarea, miastenia gravis sau anumite tulburări de coagulare și terapii cu medicație anticoagulantă.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.