Setari Cookie-uri

Geci Parka potrivite pentru excursii la munte

Cât încă se schimbă frunzele, am decis să programez o mică escapadă, atât romantică, cât și exploratorie, relaxantă și care să ne reîncarce bateriile. Totul minunat, mai puțin faptul că ”eu cu ce mă îmbrac la munte?”. Și pentru că m-am gândit la ceva care să fie purtat apoi și prin oraș (în general cumpăr ”deștept”), am ales să caut geci Parka potrivite pentru excursii la munte.

Recunosc, un factor important în decizia mea de a alege geci Parka potrivite pentru excursii la munte a fost faptul că trendurile actuale sunt de partea mea. În toamna și iarna ce vin se poartă multe modele de geci Parka în stil sport, și vestea bună este că designerii le-au propus adaptate și stilizate și la ținutele urbane, casual, sport sau chiar elegante. Așa că m-am pus pe căutări, nu glumă!

M-am gândit că ar fi bine să optez pentru geci Parka potrivite pentru excursii la munte, din materiale impermeabile tip waterproof, în caz că prindem vreo ploaie de toamnă pe-acolo. Sunt multe variante aici: din plastic, din fâș mat sau lucios și din materiale de ultimă generație, impermeabile, din microfibră, precum Gore-Tex-ul. Uh, ce să aleg, nu-i așa, fetelor?

geci Parka potrivite pentru excursii la munte

Alege geci Parka potrivite pentru excursii la munte de aici

Citește și:

Să fie sport-sport, sau să fie așa… mai adaptabilă, mai versatilă? Am căutat câteva modele de geci Parka pentru expediții și din ele le-am filtrat pe acelea care se potrivesc și cu propunerile creatorilor de modă pentru sezonul acesta. Și, ghici ce? Toate pot fi purtate și în oraș, căci e sezonul gecilor și jachetelor pufoase, groase, masive, matlasate, iar Parka e Queen of all!

Modelele de geci Parka în stil sport care se poartă!

Bine, se poartă și geci Parka potrivite pentru excursii la munte, dar și altfel de geci, în astfel de circumstanțe. Poți alege geci moi, flexibile, în general scurte. Poți alege geci cu layer intern din fleece, care țin de cald. Poți alege geci speciale, cu peliculă waterproof, dacă prognoza se anunță cu ploi sau pur și simplu nu vrei să cobori de pe munte, dacă vremea se strică.

Citește și:

La fel de bine poți alege geci matlasate, cu vatelină, așa încât să te asiguri că orice vreme va fi, îți va fi cald. Vestea bună este că toate se pot purta și urban, fără probleme, ba chiar cu garanția unui look șic!

ce jachete Parka sa porti la munte anul acesta Ce jachete Parka să ții incă în garderobă

Eu am mers pe varianta de geci Parka pentru expediții și pentru că sunt șic, și pentru că sunt călduroase, și pentru că sunt lungi, iar eu vreau căldură la spate, și pentru că se leagă la talie și asta asigură extra căldură când e vânt, și pentru că majoritatea au glugă, dar, mai ales, pentru că au buzunare cât să tot depozitezi chestiuni prin ele.

Iar la drumeții, buzunarele sunt perfecte dacă vrei să cari un rucsac ceva mai light. Și, pentru că am tot zis că designerii au propus multe geci Parka în stil sport în colecțiile de 2018-2019, ar fi cazul să îți spun și cum să le porți în ținutele de zi cu zi, la oraș. Dacă am terminat cu traseul de munte.

Citește și:

Geci Parka potrivite pentru excursii la munte, dar și urban!

La munte este recomandat să porți straturi din motive de lejeritate, funcționalitate și confort termic. În oraș îți recomand eu să porți layere pentru că acesta este trendul sezonului, la care mulți creatori de modă au apelat. Au defilat muuulte modele cu geci Parka potrivite pentru excursii la munte dar asortate cu articole urban-casual și chiar elegante.

De exemplu, la Balenciaga, modelele de geci Parka în stil sport, largi, lungi, de-a dreptul oversize au fost asortate în layere cu geci de fleece, jachete de blană cu animal print, sweatere maxi, fuste midi cadrilate, cizme cu toc și cercei-candelabru.

La Philip Lim, Sportmax și R13 am văzut modele de jachete pufoase, overisize, matlasate, pe care le-ai lua oricând la munte, mai ales pe viscol. Doar că designerii le-au asortat cu fuste vaporoase și cizme, colanți, bocanci și sacouri androgine sau compleuri cu imprimeuri de vară și botine cu platforme. După cum vezi, nu e loc de prea sport nici atunci când porți ținute sport!

Citește și:

    Desigur nu o să-ți recomand să combini geci Parka potrivite pentru excursii la munte cu cizme cu toc sau fuste flu-flu, dacă chiar mergi în drumeții! Dar, dacă vrei un look interesant, și fără doar și poate călduros, alege în acest sezon să porți modele de geci Parka pentru expediții cu articole urban, casual sau elegante, în ținute sofisticate.

    Nu uita cel mai important sfat legat de asortare: se poartă geci Parka în stil sport în layering cât mai bogat, opulent și eclectic!

    Sursa foto front page – Unsplash

    Vizionare placuta


    Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.