Setari Cookie-uri

Stress versus frumusete

Traim intr-un ritm alert ce adesea ne face sa pierdem controlul asupra propriei vieti si sa ne lasam prizioneri in fata stress-ului. Stress-ul nu este o boala, insa poate dauna sau agrava anumite probleme de sanatate deja existente. El ne afecteaza inclusiv frumusetea, cauzand diverse probleme tenului. Acestea sunt:

Traim intr-un ritm alert ce adesea ne face sa pierdem controlul asupra propriei vieti si sa ne lasam prizioneri in fata stress-ului.

Stress-ul nu este o boala, insa poate dauna sau agrava anumite probleme de sanatate deja existente.
El ne afecteaza inclusiv frumusetea, cauzand diverse probleme tenului. Acestea sunt:

1. Imbatranirea prematura a tenului


Stress-ul cauzeaza incetinirea procesului de regenerare a celulelor pielii. Pielea contine 80% colagen si 4% elastin sub forma unei plase. Stress-ul este responsabil atat cu distrugerea fibrelor de elastin (ce afecteaza elasticitatea pielii) cat si ingreunarea secretiei de colagen.

2. Pete si eruptii


Stress-ul este responsabil cu secretia androgenului, un hormon ce creste productia de sebum. Crescand productia de sebum, tenul se ingrasa si apar punctele negre si cele albe.

3. Paloarea

Cand esti stresata, este ingreunata circulatia sanguina prin piele. Aceasta este responsabila pentru culoarea rozalie si sanatoasa a pielii. Fiind afectat de stress, organismul redirectioneaza sangele catre creier, inima si plamani, „neglijand” astfel pielea.

4. Descuamare

Aceasta problema a tenului este de asemenea cauzata de proasta circulatie a sangelui in piele, ce impiedica celulele sa se regenereze in ritmul normal si astfel celulele moarte sunt eliminate mai puternic.

5. Mancarimi ale pielii

Sub influenta stress-ului, corpul secreta histamine care creeaza mancarimi, inflamatii. Pe termen lung aceste mancarimi pot duce la psoriazis, eczeme sau rosacea.

6. Cearcane


O viata dezorganizata cu ore insuficiente de somn (sub 7-8 h) datorita stress-ului cauzeaza de asemenea si cearcanele, care pot fi ameliorate prin odihna. Cearcanele sunt formate din sangele ce traverseaza zona de sub ochi. Ele devin din ce in mai vizibile cand tenul se subtiaza.

7. Agravarea problemelor tipului de ten


Printre efectele negative ale stress-ului asupra pielii se numara si reducerea barierelor de lipide ce provoaca uscarea excesiva a tenului. Tenul uscat se stie ca este mai predispus la aparitia ridurilor, decat cel normal sau gras.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.