Setari Cookie-uri

Pacat de neiertat: Violenta domestica!

Violenta domestica este o lupta greu de dus la noi in tara. Este un subiect delicat care smulge de la persoane care au trecut prin asa ceva lacrimi si suferinte.

Violenta domestica este o lupta greu de dus la noi in tara. Este un subiect delicat care smulge de la persoane care au trecut prin asa ceva lacrimi si suferinte.

Exista, din pacate, barbati care inca nu au invatat cum sa respecte o femeie la adevarata ei valoare si cum sa-i aprecieze adevaratele ei calitati. Din cauza acestor “monstrii” femeile isi pierd increderea in sine si cu personalitatea calcata in picioare ajung sa creada ca adevarata iubire nu exista. Ele ajung sa foloseasca cat mai des sintagma “suferinta te intareste”.

De ce maltrateaza barbatii femeile? Poate din cauza faptului ca vin dintr-un mediu asemanator sau sunt depasiti de propriile probleme, gasindu-si satisfactia in a lovi o femeie. Acesti barbati sunt niste lasi, nu au puterea de a trece peste greutati si se razbuna facand sa sufere o fiinta mai slaba decat ei care oricum nu are nici o sansa in fata comportamentului lor violent.

De ce accepta femeile postura de victima? Cand palma care candva te-a mangaiat, provoaca rani adanci pe chip si in suflet, trebuie sa ai curajul sa spui “NU”. Umilinta nu trebuie lasata sa puna stapanire pe viata ta.

A accepta violenta in tacere inseamna a-ti semna “sentinta la moarte”, nu moarte fízica ci una psihica.
Situatia devine ma grava atunci cand este abuzat si un copil nevinovat care este martor la aceasta drama si purtator al mesajului “loveste si da mai departe”. In cazul in care este baiat, el va deveni mai tarziu acel barbat care isi imita tatal, iar fata va deveni pasiva si va accepta aceasta umilinta. In aceste femei se ascund fiinte puternice, responsabile, care reusesc sa munceasca si sa creasca copii dar si sa aiba grija de o familie.

Multe femei au avut curajul sa zica “NU”, ele fiind in prezent femei de succes, care au curajul de a o lua de la capat si de a “trai din nou”. Aceste femei merita toata admiratia si respectul nostru.

Daca ratiunea ar opri pumnul ridicat sa striveasca un obraz sau un destin tot ce am mentionat mai sus nu si-ar avea rostul. Dar din pacate exista inca multe cazuri de violenta domestica care sunt acceptate ca o cauza de supravietuire.

Refuza sa fii o victima, incearca sa gandesti rational si sa cunosti persoana langa care vrei sa-ti petreci restul vietii!

Un articol de Adriana Petrescu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.