Setari Cookie-uri

Ce conține lista completă de cumpărături pentru începerea școlii

Ce trebuie să iei în calcul atunci când îți pregătești copilul pentru începerea școlii:

Deschiderea noului an școlar reprezintă o adevărată aventură pentru mulți dintre părinți. Când va suna primul clopoțel, fiecare vrea să își știe copilul gata echipat pentru următoarea etapă din viața lui. Pentru cei care sunt la prima experiență de acest gen, dar și pentru părinții care știu câtă nevoie ai de timp și energie ca să facă față tuturor provocărilor, lista de cumpărături este dificil nu doar de întocmit, ci și de bifat.

Chiar dacă în primele zile se vor organiza ședințe unde o să afli toate informațiile și vei primi sugestii cu privire la lucrurile necesare elevului, este indicat să îți prioritizezi cheltuielile din vreme și să fii la curent cu cerințele școlare. Iată ce trebuie să iei în calcul atunci când îți pregătești copilul pentru începerea școlii:

Citește și:

Rechizite și manuale

În fruntea listei de cumpărături dedicate activității educaționale se află rechizitele. Trebuie să știi că nu vorbim aici doar de caiete, cărți și instrumente de scris. În funcție de vârsta copilului, cerințele sunt diferite și este recomandat să nu cumperi totul înainte de a primi indicii și din partea învățătorilor sau a profesorilor.

Dacă este vorba despre rechizitele pentru clasele primare, este important să știi că cel mic are nevoie de caiete de limba română cu liniatură tip I și II, pentru clasa I, și dictando în cazul claselor II-IV, caiete de matematică, penar, stilou și rezerve, creioane negre și colorate ori set de carioci. La acestea se adaugă și un bloc de desen, acuarele, pensule de diferite dimensiuni, ascuțitoare, riglă, radieră, vocabular sau coperți. În funcție de solicitările dascălilor, elevul poate avea nevoie și de cărți pentru copii în limba franceză sau engleză, manuale auxiliare, produse destinate proiectelor educaționale ori caiete speciale de lectură și activități.

Citește și:

Dacă copilul tău este suficient de mare, sfătuiește-te cu acesta pentru a contabiliza de câte caiete are nevoie, ce rechizite speciale sau manuale trebuie să treci pe listă. Studiază cu atenție programul elevului și achiziționează produsele care îi vor fi utile în toate activitățile educaționale.

Ghiozdan

Un loc aparte printre cumpărăturile pentru începerea anului școlar îl ocupă și ghiozdanul. Știm cu toții că preferințele copiilor se schimbă de la un sezon la altul, așa că este nevoie de un accesoriu nou și cât mai modern. Dacă modelul vechi s-a deteriorat ori a intrat în dizgrația copilului, pregătește-te pentru un nou echipament, însă nu doar din punct de vedere financiar. Îndreaptă-ți atenția către ghiozdanele ergonomice, alege rucsacul în funcție de dimensiune, greutate, protecția spatelui și nivelul de confort pe care îl va avea copilul atunci când îl poartă. Află câte rechizite va transporta zilnic și care este mărimea acestora, pentru a te asigura că vor încăpea fără probleme în ghiozdan.

Citește și:

Uniformă

Cu toate că purtarea uniformei diferă de la o instituție la alta, trebuie să te pregătești pentru a respecta regulile interne ale școlii la care merge copilul tău. Aceasta este cartea de vizită a școlarului și în nici un caz nu ai cum să renunți la ea. În situația în care vorbim de un elev care a trecut deja de primul an de școală, fă un efort și cumpără-i o uniformă nouă, lejeră, ținând cont și de faptul că elevul crește între timp.

Haine și încălțăminte

Indiferent dacă are sau nu uniformă pentru școală, copilului îi vor fi necesare și un echipament sport, teniși, pantofi adecvați pentru toamnă, pantaloni, un hanorac sau o jachetă pentru zilele răcoroase.

Cutie pentru mâncare

Chiar dacă școlarul este suficient de mare pentru a primi bani de buzunar, nu trebuie să îi lipsească pachețelul cu gustări. Pentru a te asigura că va fi proaspăt până la servire, achiziționează o cutie specială, etanșă, încăpătoare și cât mai veselă. Pe lângă aceasta, ia în calcul și o sticlă pentru apă, deoarece elevul trebuie să fie întotdeauna bine hidratat.

Citește și:

Orar

Ca să ții sub control programul copilului tău și pentru a-l ajuta să se organizeze mai bine, nu uita să treci pe lista de cumpărături și un orar. Astfel, el va avea o evidență clară asupra tuturor activităților sale, iar tu vei ști cu ce anume trebuie să completezi lista cu produse pentru școală, în funcție de materii, discipline suplimentare, cursuri noi sau proiecte. De asemenea, orarul este foarte eficient în organizarea timpului în funcție de responsabilitățile fiecărui membru al familiei cu privire la activitatea educațională a copilului.

Începerea anului școlar reprezintă o perioadă plină de trăiri și emoții. Ca părinte, dacă ai pus la punct un plan și ai reușit să stabilești care sunt produsele necesare pentru școală, vei reuși să depășești mai ușor această etapă. Nu uita că experiența integrării în colectivitate nu este deloc ușoară pentru copilul tău, iar tu trebuie să îl ajuți să facă asta cu responsabilitate și entuziasm.

Citește și:

foto: White77, Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.