Setari Cookie-uri

Stare de bine și de sărbători: sfaturi pe care să le aplici de Crăciun, revelion dar și în noul an

Vin Sărbătorile și, odată cu ele, momentele încărcate emoțional. Iată câteva sfaturi pentru echilibru pe toate planurile, în timpul, dar și după Crăciun și Revelion.

A sosit perioada cadourilor, momentelor de recunoștință și bilanțurilor realiste. Printre picături, în agitația cumpărăturilor și pregătirilor pentru sosirea magicelor sărbători de iarnă, este indicat să găsim timp pentru noi și pentru a căuta moduri cât mai creative de a ne bucura de tot ce este în jurul nostru. Cea mai bună idee este să plecăm de la lucruri simple, așa că am adunat pentru tine câteva idei numai bune de pus în practică. Aceste sfaturi sunt perfecte pentru perioada sărbătorilor dar, în același timp, ar fi ideal să le poți aplica pe tot parcursul anului.

Simte-te excelent în pielea ta

Fără îndoială că tot ce faci are legătură directă cu felul în care te simți. A învăța să iubim propria persoană pare să fie foarte dificil, comparativ cu felul în care ținem la cei dragi. Din fericire, iubirea de sine se învață. Acceptă că ești în cea mai bună versiune a ta și motivează-te să faci modificările de care ai nevoie pe viitor.

Citește și:

Oferă-ți și clipe de răsfăț și sesiune de îngrijire. De exemplu, alegerea unui make-up artist pentru machiajul de la petrecerea de revelion s-ar putea să fie o variantă excelentă, mai ales că treci peste problema porilor dilatați și ai un profesionist care știe exact cum să aplice un lipici gene. Cumpără rochia la care mereu ai visat pentru că vei arăta și te vei simți excelent în ea și acest lucru se va vedea. Investește constant în propria persoană, din toate punctele de vedere. Pe termen lung, vei vedea că investiția a meritat.

Nu renunța la obiceiurile sănătoase

Știm că excesele alimentare sunt cap de listă în perioada imediat următoare, dar cei care au menținut un echilibru între bucatele tradiționale și alimentația obișnuită pot fi considerați câștigători la acest capitol. Fără îndoială că nu poți să guști din minunatele sărmăluțe sau salata boeuf pregătită cu atât de multă migală. După un festin complex, alege o plimbare de câteva minute în aer liber, nu uita de hidratare și poți face exerciții simple câteva minute, în pauzele dintre mese.

Citește și:

Mai sunt și obiceiurile legate de mental și stare de bine interioară. Dacă te-ai obișnuit să meditezi sau să practici recunoștința scriind într-un jurnal, nu te feri să îți menții rutina chiar dacă nu ești acasă. S-ar putea să îi inspiri și pe cei apropiați să practice fără rezervă activități care real îi fac să se descopere mai bine.

Adaptează-te la schimbări

Cu toții ne facem planuri de sărbători, știm pe unde mergem în vizită, cum vom decora, ce gătim sau când primim colindători. Dacă apar modificări, s-ar putea să te încadrezi mai greu în programul inițial. Tocmai de aceea ar fi indicat să nu ții cu dinții de o planificare sau să acorzi timp tocmai pentru chestiuni neprevăzute. La urma urmei, nu va fi nimeni cu agenda, să verifice ce ai făcut și ce nu (da, includem aici și treburile casnice dinainte de sărbători).

Citește și:

Nu ezita să ceri și o mână de ajutor dacă te simți puțin depășită de situație. Cu siguranță îți vei ușura nesperat de mult treaba. Atitudinea din astfel de situații este foarte importantă pentru rezolvarea în sine a problemei. În caz că simți că te agiți mai mult decât ar fi necesar sau reacționezi cu furie, s-ar putea pur și simplu să ai nevoie de un moment de respiro și puțină odihnă, pentru a putea să conturezi situația din exterior, obiectiv și pentru a o rezolva.

Ține-i aproape pe cei dragi

Cei care sunt mereu aproape de noi sunt de fapt și persoanele de care avem nevoie în viața noastră. Relațiile interumane au ajuns la un nivel destul de complicat în ce privește comunicarea, mai ales că suntem mai mereu ocupați sau pentru că se schimbă prioritățile, în funcție de situație. Totuși, tehnologia ne ajută, iar un simplu apel se poate transforma oricând într-un video call care să te includă complet în atmosfera de la celălalt capăt al firului.

Citește și:

Relațiile de familie trebuie întreținute atât timp cât sunt sănătoase și se caracterizează prin altruism. De asemenea, prieteniile reale rezistă chiar și când distanța este un impediment constant. În ultima perioadă, specialiștii subliniază importanța majoră a relațiilor interumane valoroase, cu persoane de la care ai ce învăța, care îți arată susținere, demonstrează loialitate și nu se retrag atunci când ai nevoie de ajutor.

În concluzie, perioada de bilanț a sărbătorilor de iarnă ar fi indicat să înceapă de la propria persoană și să conțină o doză de realism și empatie. Fă ceea ce este bine pentru tine într-un mod altruist, înconjoară-te cu cei dragi, bucură-te de schimbări și de momente simple. Iar mai apoi, fă din tot anul ce urmează o sărbătoare constantă, cu obiceiuri sănătoase și dezvoltare pe toate planurile.

Citește și:

Sursa Foto: Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.