Setari Cookie-uri

Idei creative pentru mobilier din lemn realizat chiar de tine

Lemnul e clasic, cald şi potrivit unor multitudine de stiluri de decor, indiferent că vorbim de tradiţional românesc, scandinav sau chiar eclectic. Fie că e vorba de cel nature sau vopsit, fie că alegi culori neutre sau unele vesele, lemnul arată mereu excelent în orice casă. Mobilierul din lemn nu se numără însă printre cele mai ieftine alegeri, aşa că am rugat-o pe Ioana Găvan, specialist MamBricolaj, să ne ajute cu câteva idei de proiecte DIY astfel încât să ne putem bucura de piese de calitate, originale şi la preţuri fără concurenţă.

Cum poţi realiza mobilier din lemn fără mari bătăi de cap şi cu costuri mici

Să aduci lemnul în casa ta este una dintre cele mai bune idei în materie de decoraţiuni interioare. Materialele naturale sunt apreciate nu doar pentru versatilitatea lor, ci şi pentru faptul că sunt o alegere sănătoasă pentru tine şi pentru mediu. Le poţi păstra simple, le poţi lăcui sau le poţi vopsi cu materiale pe bază de apă, care nu elimină vapori periculoşi în aer.

Şi nici nu trebuie să faci credit ca să te poţi bucura de simplitatea şi eleganţa cu care ne înconjoară acest material. Ai nevoie doar de puţină inspiraţie, un strop de răbdare şi materiale cu care să-ţi pui creativitatea la încercare. Şi dacă nu ai deja, colecţia de scule va trebui îmbogăţită cu unele de care te vei folosi ori de câte ori vei avea ceva reparaţii de făcut prin casă: o bormaşină, o şurubelniţă electrică, un ciocan şi un fierăstrău, un şlefuitor, o ruletă, un poloboc, şuruburi, cuie şi sfoară, dacă te simţi cu adevărat curajos şi înclinat către proiecte de bricolaj care să le ia ochii tuturor celor care-ţi trec pragul.

Citește și:

Perete decorativ despărţitor

Poate ai o cameră generoasă în care vrei să împarți mai bine zonele sau poate ai o singură cameră în care vrei să aranjezi şi un loc de dormit şi unul de zi fără să iei prea mult din spaţiul existent. Indiferent de motiv, realizarea unui perete decorativ despărţitor este o idee salvatoare şi extrem de atractivă vizual.

Şi ce material mai bun există pentru asta dacă nu lemnul. Poţi folosi bucăţi verticale pe care să le montezi la câţiva centimetri una de cealaltă, iar dacă aplici şi benzi luminoase între ele efectul va fi unul de senzaţie. Poţi opta însă şi pentru un perete realizat sub forma unei etajere, astfel încât să te bucuri de separarea spaţiului, dar şi de mai multe locuri în care să-ţi aşezi amintirile sub formă de fotografii, lumânările parfumate sau orice alt obiect decorativ care să-ţi încânte privirea.

Citește și:

Dulap-etajeră

Dulapurile de tip etajeră sunt avantajoase din foarte multe puncte de vedere: ai acces rapid la obiectele depozitate acolo, sunt simplu de construit, materialele necesare sunt ieftine şi uşor de procurat, iar dacă simţi totuşi nevoia să nu ţii totul la vedere, poţi folosi nişte coşuri pentru depozitarea obiectelor, fără să fii nevoit să montezi uşi care pot lăsa impresia unui spaţiu încărcat. În plus, le poţi construi exact pe dimensiunile dorite, fără să depinzi de ceea ce-ţi oferă magazinele de profil.

Rafturi creative

Cu cât mai multe spaţii de depozitare ai într-o casă, cu atât vei fi mai liniştit. Dar nimeni nu vrea să-şi transforme locuinţa într-o cutie tapetată cu dulapuri, aşa că rafturile în forme cât mai diverse vor da un aer şic casei tale şi vor fi şi foarte practice. Te poţi juca cu nişte rafturi în formă de hexagon, triunghiuri răsturnate sau pătrate întrepătrunse. Tu să ai chef şi timp, căci idei interesante sunt o mulţime.

Citește și:

Poţi alege să faci nişte rafturi suspendate simple, să le dai un aer boem folosind sfoară sau bucăţi de piele pentru a le susţine sau poţi construi rafturi din şipci aşezate ca nişte jumătăţi de lădiţe, astfel încât să ai la îndemână reviste, facturile pe care nu ai apucat să le plăteşti sau diverse lucruri mai înalte, care nu-şi găsesc locul pe nicăieri. Le poţi picta în culori vesele sau într-o nuanţă apropiată cu cea a zugrăvelii, astfel încât să pară o continuare firească a preretelui.

Cutii de depozitare

Dacă spaţiul îţi permite poţi face tu singur şi cutii de depozitare care să te ajute să ţii lucrurile în ordine. Poţi construi unele cu capac, în care să pui rapid jucăriile copilului când se anunţă o vizită sau pernele şi pilotele care nu-şi găsesc locul în dulapul plin cu haine. Dacă le mai şi vopseşti sau pictezi vor deveni nişte obiecte statement în casa ta.

Citește și:

Poţi face şi cutii mai mici şi fără capac în care să ţii revistele, pătura cu care te înveleşti când stai la televizor sau jocurile de societate preferate, pentru serile petrecute în compania prietenilor.

Mobilier pentru balcon/terasă

Şi balconul sau terasa merită atenţia ta, aşa că îţi poţi folosi îndemânarea ca să costruieşti o banchetă şi o măsuţă unde să-ţi bei cafeaua de dimineaţă, să-ţi tragi sufletul seara, după o zi agitată sau poate chiar să lucrezi, dacă ai biroul acasă.

Suport pentru ghiveci

Şi dacă tot ai pornit în această aventură minunată a proiectelor DIY de ce nu le-ai oferi şi florilor atenţia pe care o merită? Unde mai pui că un sport creativ de ghiveci le va pune în valoare mai bine decât pervazul îngust.

Citește și:

Poţi alege să faci suporturi individuale, pe 3 sau 4 picioare, înalte atât cât se potriveşte în întreg decorul şi cât să se bucure şi florile de lumina de care au nevoie. Plus că în acest fel le poţi proteja şi de o pisică curioasă, de exemplu. Poţi construi şi suporturi suprapuse sau în formă de etajeră, în funcţie de câte flori ai şi cât de înalte sunt.

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.