Setari Cookie-uri

Scandal în lumea artistică: Acuzații dure aduse de Dinu Maxer la adresa lui Smiley și a lui Damian Drăghici

Scandalul din lumea muzicii românești prinde contur odată cu acuzațiile lui Dinu Maxer la adresa lui Smiley și a lui Damian Drăghici, pe tema presupusei inspirații a piesei lor "S-a furat mireasa".

Lumea muzicii românești este din nou în centrul atenției, de data aceasta datorită unui scandal care a izbucnit între Dinu Maxer și cei doi artiști, Smiley și Damian Drăghici. Totul a pornit de la lansarea piesei "S-a furat mireasa", care a stârnit controverse după ce Dinu Maxer a acuzat că aceasta ar fi inspirată din repertoriul său.

Fostul soț al Deei Maxer a făcut publice acuzațiile sale în urma lansării piesei rezultată din colaborarea dintre Smiley și Damian Drăghici. Dinu Maxer susține că linia melodică și versurile piesei lor sunt similare cu cele ale unei piese mai vechi create de el, deși există diferențe evidente între cele două lucrări.

„Ieri când am văzut pe Facebook, am ținut să menționez că prima piesă în România „S-a furat mireasa” este compusă de mine, fiindcă încă o dată remixul lui DJ Optik nu este o piesă, este un remix. Eu am reînviat trendul acesta cu „S-a furat mireasa” acum cinci ani, l-am relansat anul trecut și am văzut că au apărut tot mai multe piese, ceea ce m-a făcut să declar că mă bucur că sunt sursă de inspirație pentru colegi. Oricum nu este prima dată când se întâmplă”, a spus Dinu Maxer, pentru WOWbiz.

Citește și:

În declarațiile sale, Dinu Maxer a adus în discuție un alt episod similar din cariera sa, legat de lansarea unei trupe pe role în 2002. El a relatat că, în ciuda faptului că a fost prima persoană care a introdus acest concept în România, ulterior a existat un alt grup care și-a revendicat această inovație. Dinu Maxer a dorit să evite o situație similară și în acest caz, prin clarificarea faptului că el este autorul original al piesei "S-a furat mireasa".

„Nu vreau să se întâmple cum s-a întâmplat cu trupa pe role. În 2002 eu am lansat o trupă pe role, prima din România care cânta pe role, se numeau Kiss.
După câțiva ani, cineva a lansat o altă trupă pe role. Din cauză că cea de-a doua trupă a fost mai de notorietate ca a mea, ei au ținut sus și tare că ei sunt prima trupă pe role din România și a apărut cineva, pe vremea aceea nu era atât de dezvoltat online-ul cât să vezi imediat, a apărut cineva și a zis că nu este adevărat, a lui Dinu Maxer a fost prima”, a mai precizat fostul soț al Deei Maxer, pentru sursa citată.

Citește și:

Artistul a exprimat preocuparea sa că, datorită notorietății lui Smiley și Damian Drăghici, piesa lor ar putea fi asociată cu o creație a sa și a dorit să clarifice acest aspect încă de la început. El a subliniat succesul pe care l-a avut cu această piesă în trecut și a menționat că remarcă o similaritate între aceasta și noua piesă lansată de cei doi artiști.

„Nu vreau să se creadă, să se audă sau să se comenteze după ce ei, prin notorietatea lor, vor duce piesa la urechile tuturor românilor, nu vreau să se creeze senzația că eu i-am copiat. Vreau să se știe de la început că eu am scris această piesă, eu am făcut prima piesă „S-a furat mireasa” în România, acum cinci ani.

Are 4.4 milioane de vizualizări pe YouTube, ceea ce este foarte mult pentru un canal independent cum este al meu și faptul că eu am refăcut-o anul trecut și încă o dată mi se pare că este foarte aproape de relansarea piesei mele să vină cineva cu același titlu. Așa mi se pare mie, poate greșesc”, a mai spus artistul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.