Setari Cookie-uri

Află ce accesorii care te protejează de soare sunt o necesitate în timpul verii

Pentru multă lume soarele înseamnă astrul care aduce vreme călduroasă și plăcută. Totuși, dacă te expui prea mult acesta îți poate dăuna sănătății. Este foarte important să îți iei doza de soare în fiecare zi, dar și mai important este să eviți orele amiezii, când soarele este cel mai puternic. Poți avea parte de insolație sau boli de piele.

Vara este un anotimp frumos, dar periculos. Trebuie să știi cum să te protejezi și când este potrivit să profiți de lumina soarelui. Este mult mai bine să previi decât să tratezi, iar în acest articol îți spunem cum să faci acest lucru într-un mod cool. Citește mai departe pentru a afla despre două accesorii care te protejează de soare, dar sunt și la modă.

1. Ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt o metodă clasică

de a-ți proteja vederea de razele solare. Aceștia te apără de razele ultraviolete emise de soare. Chiar și în cantități mici, aceste raze pot fi nocive pentru ochi și pot cauza afecțiuni oculare (cataracta, degenerescența musculară, etc.) O pereche de ochelari de soare obișnuită blochează razele soarelui și reduce riscul de afecțiuni oculare. Totuși, ochelarii făcuți special pentru protecția împotriva razelor ultraviolete sunt mult mai eficienți.

Citește și:

De asemenea, ochelarii sunt foarte folositori pe tot parcursul anului, nu doar vara. Purtarea ochelarilor de soare reduce oboseala și tensiunea pe care o acumulează ochii de la contactul prea des cu lumina. Din acest motiv, se recomandă să porți ochelari de soare în timpul condusului. În general, reflexia puternică a soarelui de la suprafețe precum apă, zăpadă sau asfalt obosește considerabil ochiul. Pentru un condus confortabil, fără griji, purtatul ochelarilor este necesar.

Ochelarii de soare oferă o vizualizare confortabilă în permanență. De asemenea, aceștia te protejează și de vânt sau de particulele de praf. Deseori, vântul puternic aduce cu mare viteză particule de praf și impurități, iar ochelarii te protejează. De exemplu, când ești pe plajă și sunt curenți care poartă nisipul dintr-o parte în alta, siguranța vederii tale este garantată de ochelari.

Citește și:

Pe lângă funcția de protecție, o pereche de ochelari de soare sunt folosiți și pentru a crea o ținută aparte. Ochelarii sunt un accesoriu foarte popular, în special pentru ținutele casual. Aceștia pot veni ca o completare a ținutei. Datorită faptului că sunt disponibili într-o varietate de culori, se potrivesc unui spectru larg de ținute. De asemenea, există o gamă largă de stiluri și forme, astfel încât poți alege perechea care ți se potrivește cel mai bine.

2. Pălărie tip bucket hat

În traducere “pălărie găleată”, acest tip de accesoriu are din ce în ce mai mulți adepți. Este o metodă foarte bună de a proteja capul de razele soarelui. Forma șepcii acoperă creștetul, iar marginile sale creează umbră pentru întreaga față. Pălăria este potrivită pentru activitățile în aer liber, deoarece expune foarte puțin din suprafața feței la soare. Acest lucru este esențial pentru persoanele cu o piele mai sensibilă.

Citește și:

În funcție de model poate avea o formă mai rigidă sau mai maleabilă, însă este un accesoriu care este confortabil tot timpul. Pentru confecționarea acestui tip de pălărie se folosește, în general, bumbacul sau poliesterul. Aceste materiale oferă respirabilitate scalpului și permit circulația aerului pentru a asigura confortul. Chiar și în zilele călduroase, pălăria menține o temperatură optimă la nivelul capului. Accesoriul are un design versatil și se potrivește mai multor tipuri de ținute. De asemenea, este disponibilă într-o varietate de culori. Totuși, este important să nu alegi culoarea neagră pentru a fi purtată pe timpul zilei, deoarece atrage soarele și anulează efectul de temperatură optimă.

Bucket hat-ul este foarte ușor de transportat. Se poate plia cu ușurință și poate fi luat oriunde. Forma sa rămâne neschimbată chiar și în urma îndoirii. Cântărește puțin și poate fi purtat ore întregi fără niciun disconfort. De asemenea, acest tip de pălărie este potrivit și pentru vreme ploioasă. Majoritatea modelelor sunt rezistente la apă sau au tratamente speciale care nu permit trecerea apei.

Citește și:

Pentru că a avut o ascensiune vizibilă, unele mărci produc și modele mai elegante din materiale precum catifeaua sau pielea, pentru a fi asortate cu o gamă mai largă de ținute.

Aceste două accesorii sunt foarte folositoare pe timp de vară și se potrivesc foarte bine și pentru alte sezoane. Sunt două piese care îți ajută atât aspectul, cât și sănătatea. Atunci când le cumperi, fii atent la nevoile tale și alege modelele și culorile care să ți se potrivească. De asemenea, unele modele pot avea un preț mai piperat. Astfel, este benefic să îți stabilești un buget înainte să pornești la cumpărături. Cu ajutorul unui buget ești sigur că nu cheltui mai mulți bani decât ți-ai propus. Totodată, poți profita de promoții Genius pentru a cumpăra modelele favorite la un preț care se încadrează în bugetul tău.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.