Setari Cookie-uri

Amenajarea primei case împreună: cinci sfaturi pentru a face din asta o amintire plăcută

Mutarea împreună este o etapă importantă în viaţa unui cuplu. Vezi cinci sfaturi utile care vă vor ajuta să faceţi din asta o amintire plăcută

Amenajarea unei case pentru a crea confort pentru ambii parteneri este un pas important din viaţa voastră. Este firesc să vă placă lucruri diferite, sa nu aveţi mereu aceeaşi viziune, dar trebuie să ajungeţi la un numitor comun.

Mutatul împreună este, pentru orice cuplu, una dintre cele mai importante etape. Relaţia voastră atinge un cu totul alt nivel, atunci când dormiţi în fiecare noapte împreună şi împărţiţi toate treburile casnice.

Dacă tu şi partenerul tău plănuiţi să vă mutaţi împreună, amenajarea casei s-ar putea să fie ocazia care vă va arăta că aveţi mai multe idei diferite decât aţi fi putut crede. Relaxează-te! Acesta este un lucru perfect normal şi nu ar trebui să vă pună în dificultate relaţia. Pentru asta, este important să ştiţi cum să ajungeţi la un numitor comun, astfel încât fiecare dintre voi să aibă acel sentiment profund de confort.

Citește și:
  1. Nu faceţi compromisuri prea mari

Dacă unul iubeşte stilul modern, iar celălalt stilul vintage, nu vă decoraţi casa în stilul vintage, considerând că acesta este un compromis bun. Nu veţi obţine decât un rezultat care nu va fi pe placul niciunuia dintre voi. În schimb, puteţi alege pe rând piesele mari necesare casei voastre. Chiar dacă nu îți vor plăcea chiar toate alegerile partenerului, sigur vei găsi şi elemente comune. Nu te speria de combinaţia elementelor din mai multe stiluri, deoarece veţi obţine, la final, un mix reuşit. Pentru a crea un echilibru sănătos, alternaţi situaţiile. După ce fiecare alege câte un element important, după bunul său plac, alegeţi împreună chiuveta de bucatarie, de exemplu.

  1. Stabiliţi-vă limitele

Pentru fiecare există anumite lucruri care nu suportă niciun fel de negociere. Gândiţi-vă din timp care sunt aceste lucruri pentru fiecare dintre voi şi comunicaţi-le. Stabiliţi câte refuzuri poate oferi fiecare dintre voi, pentru a nu rămâne blocaţi în alegerea unui element. Odată ce ştiţi care sunt lucrurile care nu suportă negociere, axaţi-vă pe restul variantelor din care puteţi alege, deoarece sigur veţi identifica rapid ceva ce este pe gustul amândurora.

Citește și:
  1. Inspiraţi-vă împreună

Aceasta este o idee distractivă pentru că nu numai că veți putea petrece ceva timp împreună, dar sunt şanse mai mari să cădeţi amândoi de acord asupra unui stil, dacă vă inspirați din același loc. Mergeţi împreună la magazinele de profil sau vizitaţi online câteva site-uri. Văzând imaginea în ansamblu, veţi putea identifica elementele preferate şi, mai ales, veţi şti imediat dacă se potrivesc sau nu împreună.

  1. Lăsaţi câteva decizii importante pentru mai târziu

Dacă observaţi că, de ceva timp, nu cădeți de acord asupra unui aspect, cel mai bine este să luaţi o pauză. Mutatul împreună este un pas important în viaţa voastră şi pot apărea mai multe probleme emoţionale şi practice decât aţi crede, care nu au nicio legătură cu decorarea. Însă, dacă amenajarea casei este subiectul vostru comun, sunt mari şansele să vă certaţi pentru asta. Așa că luați o pauză de la deciziile legate de mobilier pentru un timp, până când vă veți acomoda puțin mai mult în viața voastră împreună. S-ar putea să descoperi că dezacordurile tale legate de decorare se rezolvă în mod magic.

Citește și:
  1. Aveţi mereu în minte obiectivul comun: crearea unui cămin

Fiind prinşi în cumpărarea diverselor lucruri, există riscul de a pierde din vedere obiectivul principal: crearea unui cămin. Trebuie, uneori, să vă reamintiţi faptul că partenerul este cel cu adevărat important, nu culoarea parchetului sau forma dulapului. Obţinerea acestei perspective te va ajuta să decorezi mai liniştit şi să faci ca această etapă a relaţiei voastre să fie cât mai ușoară.

Decorarea unei case împreună cu partenerul poate fi o experienţă solicitantă, dar extrem de frumoasă. Acordaţi-vă timpul necesar pentru a vă înţelege reciproc ideile, iar rezultatul final va fi peste măsura aşteptărilor.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.