Setari Cookie-uri

Motivul pentru care Cristina Bălan nu le-a spus gemenilor săi că suferă de sindromul Down: Ar mânca și s-ar juca altfel?

Cristina Bălan a dezvăluit motivul pentru care nu le-a spus gemenilor săi, Toma și Matei, depre sindromul Down cu care au fost diagnosticați.

Cristina Bălan, câștigătoarea celui de-al cincilea sezon al emisiunii Vocea României, a devenit mamă pentru a doua oară în luna decembrie a anului trecut, aducând pe lume o fetiță numită Nadeea Sofia. Artista mai are doi băieți în vârstă de 10 ani, gemenii Matei și Toma, care suferă de sindromul Down. Într-un interviu sincer, Cristina Bălan a explicat motivul pentru care încă nu a discutat personal cu copiii săi despre diagnosticul lor.

De-a lungul timpului, Cristina Bălan nu s-a ferit să vorbească despre gemenii săi și despre faptul că aceștia trăiesc cu sindromul Down. Ea a ales să facă acest lucru public pentru a atrage atenția asupra faptului că toți copiii, indiferent de diagnostic, trebuie să fie tratați cu respect și să aibă șanse egale în societate.

Citește și:

Cu toate acestea, cântăreața a dezvăluit că nu a simțit nevoia să le spună personal copiilor săi despre diagnosticul lor, deoarece viața lor se desfășoară normal, la fel ca a altor copii de vârsta lor. Cristina consideră că interacțiunile lor cu oamenii din jurul lor nu au necesitat explicații sau tratarea lor într-un mod diferit. Băieții săi au fost tratați cu dragoste și normalitate, iar acest lucru este minunat pentru dezvoltarea lor armonioasă.

„Copiii noștri nu știu că au sindrom Down. Nu am simțit nevoia să le spun, mai bine zis nu m-a lăsat inima să le spun că ei sunt diferiți. Diferiți în ce sens? Nu sunt ființe umane? Nu am simțit nevoia să le spun ceva. Mai ales că interacțiunile lor de până acum cu oamenii din jur nu au necesitat explicații. Nu au fost tratați diferit. Și acest lucru e minunat. Dacă va fi nevoie, le voi spune. Dar până în ziua de astăzi nu am considerat necesar acest lucru. Nu ar schimba nimic. Nici nu stiu cât ar înțelege dacă le-aș spune: «Iubiții mei, voi aveți sindrom Down». Ce ar însemna pentru ei un sindrom? S-ar simți diferit? Ar mânca și s-ar juca altfel? Nu cred. Ei știu că sunt doi băieței dragi și, uneori, năzdravani, că sunt foarte iubiți de mami și tati, mai nou și de surioara lor”, a declarat Cristina Bălan pentru Viva!.

Citește și:

Ea a adăugat că, în cazul în care va fi necesar, va discuta cu ei despre sindromul Down în viitor. Cu toate acestea, momentan, consideră că nu ar schimba nimic în felul în care cei mici sunt tratați și înțeleg realitatea din jur.

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.