Setari Cookie-uri

Începem toamna cu cele mai noi și mai frumoase 12 romane

Povești aclamate, romane pline de suspans și povești cutremurătoare de dragoste. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele care vă așteaptă în noutățile editoriale din această toamnă. În galeria foto, am strâns 12 recomandări de lectură perfecte să vă țină companie în zilele minunate de toamnă și alături de care să călătoriți spre noi tărâmuri.

Păpușa de porțelan – Kristen Loesch

Odată, demult, într-un regat îndepărtat... ... o fetiță trăia fericită la Moscova, împreună cu familia ei: sora, tatăl și mama ei, o femeie cu multe excentricități, căreia îi plăcea să istorisească povești și să colecționeze păpuși de porțelan. Într-o noapte de vară însă, totul s-a schimbat, iar din întreaga familie nu au rămas decât fetița și mama ei.

Zece ani mai târziu, Rosie studiază la Oxford, are un nume englezesc, un logodnic iubitor și tandru și un viitor promițător, dar tot ceea ce își dorește e să înțeleagă – și să îngroape – trecutul. După moartea mamei sale, Rosie revine în Rusia, unde descoperă o răvășitoare istorie de familie, ce începe cu Revoluția Rusă din 1917, trece prin Blocada Leningradului, epurările lui Stalin și se continuă și dincolo de perioadele respective. În centrul acestei tulburătoare saga, se află Tonia, o tânără nobilă, frumoasă ca o păpușă de porțelan. Faptele ei – precum și iubirea ei pentru un revoluționar idealist – creează o poveste ale cărei ecouri vor răsuna de-a lungul întregului secol.

Citește și:

Fotograful amintirilor pierdute – Sanaka Hiiragi

Într-un studio foto, unde ceasul de pe perete a stat de mult, un bărbat își întâmpină oaspeții. Numele lui este Hirasaka și colecționează vechi aparate de fotografiat.

Trei oameni sosesc, pe rând, la el: o bătrână educatoare, în vârstă de nouăzeci și doi de ani, un membru yakuza, de patruzeci și șapte de ani, și o copilă. Hirasaka îi poftește să ia loc pe canapeaua confortabilă din salonul de primire, le oferă o ceașcă de ceai și le spune ce îi așteaptă în continuare.

În fața lor, se află cutii pline cu fotografii surprinzând momente memorabile din viețile lor, iar ei trebuie să aleagă câte una pentru fiecare an de viață. Dar mai e ceva: înainte de a pleca, au șansa de a-și retrăi cea mai de preț amintire și de a o imortaliza cu unul dintre aparatele foto ale lui Hirasaka. Există totuși o regulă: nu pot interacționa cu nimeni.

Citește și:

Abonament Agatha Christie: Ediție de Lux

Ornamente argintii pe coperte, cotor rotund, elegant și copertă cartonată, cu ilustrații originale

Ne face plăcere să vă prezentăm o colecție excelentă a operelor marii doamne a romanului polițist prin abonamentul Litera, cu beneficii multiple – preț special, transport gratuit la fiecare livrare, două volume din colecție livrate lunar, cadouri exclusive pentru abonați! Mai multe detalii aici.

Până pe 22 septembrie, cititorii se bucură de super preț la prima lună de abonament la colecția AGATHA CHRISTIE: doar 49.98 lei pentru volumele Crima din Orient Express și Moarte pe Nil, ambele din seria Hercule Poirot!

Scriitoarea Agatha Christie este considerată una dintre cele mai mari autoare de romane polițiste și de mister din literatura universală. Opera sa prolifică atrage în continuare nenumărați adepți, fiind unul dintre cei mai traduși autori din lume, cu peste patru miliarde de exemplare ale cărților sale traduse în peste 100 de limbi din întreaga lume și numeroase adaptări pentru film, teatru și televiziune. Este creatoarea celor două celebre personaje arhicunoscute în lumea romanelor polițiste: simpatica Miss Marple și detectivul belgian Hercule Poirot.

Citește și:

Cadouri oferite: Notebook la volumul 5 al colecției, Cană cu ilustrație la volumul 25 al colecției.

Contesa - Lynsay Sands

Basmul nu s-a transformat într-o poveste cu "au trăit fericiți pana la adânci bătrâneți"... decât atunci când soțul ei a murit subit.

Se purtase oribil cu Christiana, pe durata scurtei lor casnicii, iar ea nu avea de gând sa permită ca perioada convenționala de doliu sa distrugă debutul in societate al surorilor ei mai mici. Așa ca hotărăște sa-i păstreze trupul in gheata si sa-si vadă de viață, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Asta, pana când apare adevăratul conte...

Richard Fairgrave dorea sa aibă o confruntare cu fratele sau geamăn, care îl jefuise de nume si de titlu... dar descoperă ca acesta a murit. Preluând identitatea lui, Richard trebuie sa-si înfrunte acum dorința înnebunitoare pentru soția moștenita, o femeie superba... dar, in același timp, o căutătoare de comori si o posibila criminala. Iar Christiana trebuie sa-i facă fata noului ei soț, nedorit... si amândoi sa-si dea seama ce e de făcut înainte ca gheata sa se topească.

Citește și:

Ne vedem pe malul lacului - Carley Fortune

O promisiune. O intalnire ratata. O noua sansa la iubire. 

Aceasta poveste calda despre dragoste, suferinta si speranta te poarta departe de tumultul oraselor, pe malul unui lac unde doi fosti iubiti descopera ca anumite intalniri nu pot fi uitate iar, uneori, iubirea merita o a doua sansa.

O singura zi iti poate schimba viata. In bine sau in rau.

Fern Brookbanks si Will Baxter s-au intalnit prima data pe vremea cand erau tineri si idealisti, iar intalnirea lor s-a transformat in 24 de ore pline de aventura, secrete si visuri impartasite. Asa ca s-a incheiat cu un pact, cu o promisiune de a se reintalni exact peste un an. Fern a venit plina de sperante pe malul lacului. Will nu a aparut niciodata. Zece ani mai tarziu, Fern incearca sa salveze vechea afacere a mamei sale, iar ajutorul vine sub forma un barbat chipes care ajunge pe malul lacului noua ani prea tarziu, cu o valiza in maini, dar fara nicio explicatie pentru promisiunea sa incalcata si inima ei franta. Dar cum ar putea Fern sa aiba incredere in acest strain elegant care nu seamana deloc cu tanarul de care se indragostise candva? Si cum ar putea vreodata sa ii ofere o a doua sansa?

Citește și:

Vizionare placuta


Raluca este absolventă a Literelor bucureștene.


Scrie și editează texte, iar uneori mai exersează câte o limbă străină cu speranța că într-o zi se va putea numi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.