Setari Cookie-uri

Alina Pușcaș, probleme grave de sănătate: Ajunsesem să respir cu porția...

Alina Pușcaș a vorbit despre problemele de sănătate cu care se confruntă, mai ales că a ajuns la un prag sensibil, în care și atacurile de panică și-au făcut apariția.

Vedeta TV Alina Pușcaș a dezvăluit recent că se confruntă cu o problemă de sănătate gravă de mai bine de patru ani - alergia la ambrozie. În ultimul an, simptomele au devenit atât de severe încât au pus-o în pericol, ajungând să respire cu dificultate. Vedeta a vorbit deschis despre provocările pe care le-a întâmpinat în ultimii ani.

„Alergia la ambrozie s-a declanșat acum 4 ani… Anul acesta a fost cea mai agresivă manifestare. Am avut momente în care nici nu am putut mânca din cauză că nu puteam respira… Nu greșesc spunând că ajunsesem să respir cu porția.

Acum sunt mai OK pentru că a trecut perioada de criză, dar am decis că în februarie mă voi apuca de desensibilizare, pentru că sunt, practic, la limita de a da în astm. Da, alergiile agresive pot duce ușor la afecțiuni respiratorii destul de grave.

Citește și:

Am încercat multe tratamente combinate, dar la un moment dat organismul se obișnuiește cu aceleași substanțe active și nu mai reacționează. Nu mai am de gând să aștept un nou episod (cel de primăvară – pentru că am devenit alergică și la puful de plopi), la final de iarnă mă vaccinez”, a declarat Alina Pușcaș, potrivit viva.ro.

De asemenea, Alina Pușcaș a vorbit deschis despre impactul alergiilor asupra stării sale emoționale și a recunoscut că a avut chiar și atacuri de panică din cauza reacțiilor severe. Cu toate acestea, vedeta a subliniat că, având sprijinul partenerului său și cu ajutorul tratamentele adecvate, a reușit să facă față situației și să evite internările la spital.

„Am avut de câteva ori atacuri de panică pe motivul ăsta și am reușit să le controlez în momentul în care mi-am luat de la farmacie un medicament puternic, pe care îl ținem în casă pentru orice eventualitate. Mă liniștește gândul că îl am în apropiere și că nu se poate întâmpla să îmi pierd, de exemplu, cunoștința în vreo criză alergică.

Citește și:

Doamne ajută, nu am ajuns la spital pentru că l-am avut de fiecare dată alături pe Mihai, care, în momente de criză, îmi dădea un antiinflamator puternic, ce în maximum 20 de minute decongestiona totul.

Știu că pentru cei ce nu sunt afectați de alergii totul pare o banalitate, dar chiar NU este! E un joc periculos care se poate încheia urât. Am ajuns să consider că ochii roșii, strănuturile sau iritațiile pielii sunt niște banalități față de cea mai gravă dintre reacții – insuficiența respiratorie. Simțeam cum îmi forțez mișcările sternului ca să oblig plămânii să primească aerul… Foarte nasol!”, a mai spus Alina Pușcaș.

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.