Setari Cookie-uri

Cine va avea grijă de fiica regretatei Rona Hartner? Tatăl vrea să o ia la el: O să urmăm testamentul Ronei...

De la decesul prematur al Ronei Hartner, la vârsta de 50 de ani, o controversă a izbucnit în cadrul familiei artistei, concentrandu-se în special în jurul custodiei fiicei sale adolescente, Rita Sumayla.

Pe 23 noiembrie, Rona Hartner a pierdut lupta cu cancerul la ficat, lăsând în urmă o familie îndurerată și o fiică de 15 ani, Rita Sumayla. Din păcate, acum familia se confruntă cu o altă problemă, custodia fiicei artistei, de care Rona a avut grijă de una singură.

Fratele și sora Ronei, împreună cu mama acesteia, au anunțat inițial că vor avea grijă de Rita Sumayla, respectând astfel dorința exprimată în testamentul Ronei. Cu toate acestea, Rocco Sedano, primul soț al regretatei actrițe, s-a oferit să preia custodia fiicei sale. Familia Hartner a subliniat faptul că Rocco Sedano a fost absent din viața fiicei sale timp de 15 ani și nu ar trebui să apară brusc pentru a solicita custodia, mai ales într-un moment atât de dificil. Rinda Hartner, sora Ronei, a declarat că ei nu își doresc să intre într-un conflict sau să creeze scandal, ci să respecte ultima voință a Ronei.

Citește și:

„Rita Sumayla nu va fi încredințată tatălui. Și nu e război nicăieri. El a fost absent 15 ani, așa că nu poate apărea din senin să ia fata. Noi nu vrem război sau scandal pentru că nu ajută cu nimic și mai mult rău face fetei, care și așa e supărată. O să urmăm testamentul Ronei cu ce a scris ea și ce a vrut și o să-i respectăm dorința. [...] „Tatăl a apărut acum, odată cu decesul Ronei, așa ca din fum. Vrea să aibă o relație cu fiica lui, dar fata nu prea vrea. E foarte vulnerabilă. E un copil de 15 ani. Îi este greu să ia decizii. Noi o să fim lângă ea, să o protejăm, în aceste momente de vulnerabilitate”, a declarat sora regretatei Rona Hartner.

Totuși, prietenii apropiați ai artistei au relatat că Rita își exprimase dorința de a locui cu tatăl său, Rocco Sedano, în Franța. Cu toate acestea, familia Hartner pare hotărâtă să urmeze dorințele Ronei și să asigure protecția și sprijinul necesar pentru Rita în aceste momente delicate.

Citește și:

„Astăzi (1 decembrie) a avut loc, la ora 15.00, o slujba catolică, simplă, emoționantă, la Capela de la Cimitirul Bellu, acolo unde se află sicriul acoperit, cu trupul Ronei Hartner. Au participat membri ai familiei: mama Ronei, Sumy Rita (fiica Ronei), fratele Reon și sora, Rinda, dar și alți prieteni sau rude. Lângă Sumy a stat în permanență tatăl ei, Rocco. Mama Ronei este într-o stare de tristețe infinită, o pierdere de sens profund vizibilă. Impresionantă este legătură puternică dintre Sumy și tatăl ei care, de altfel, vor pleca în Franța, după înmormântare. «Cum credeți că se poate simți un copil de 16 ani care își înmormântează mama?!» m-a întrebat Rocco. «Locul fiicei mele este lângă tatăl ei», a adăugat Rocco.

Citește și:

Sumy a confirmat spunând că «Toată viață mea este în Franța. Voi locui cu tatăl meu!» Am întrebat-o pe această fetiță cu ochi de cer senin, cu modestia și frumusețea copilului crescut în dragoste și credință de mama ei, dacă își va relua studiile și a răspuns afirmativ. Sumy și-a văzut mama în clipa Marii Treceri. A fost lângă ea. Prea curând. Prea de neînțeles. Rona a fost chemată de Isus, pentru alte Misiuni. Este nevoie de ea, Dincolo. Aici a dăruit și s-a dăruit.

Ultima dorință către noi, spunea Rinda, cei care o iubim, a fost să îi aprindem o lumânare perpetuă (bougie perpétuelle) și să ne rugăm pentru sufletul ei prin acatiste sau direct. Dumnezeu să te țină în Lumina Sa, Rona-fiică a Universului!”, a scris pe Facebook prietena regretatei Rona Hartner.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.