Setari Cookie-uri

Sfaturile lui George Buhnici, după ce a fost jefuit în Barcelona: Problema s-a agravat în ultimii ani...

George Buhnici a ridicat un semnal de alarmă pentru turiștii care vizitează Barcelona, după ce el însuși a fost jefuit de două ori.

George Buhnici, cunoscut pentru prezența sa activă în mediul online, trage un semnal de alarmă privind riscurile la care sunt expuși turiștii care vizitează Barcelona, un oraș cunoscut pentru farmecul său, dar și pentru hoții de buzunare. Într-o serie de postări pe platforma TikTok, jurnalistul a adus în atenția publicului experiențele sale personale și a oferit sfaturi pentru a preveni și gestiona situațiile de risc.

Barcelona, un oraș vibrant și atrăgător pentru turiști din întreaga lume, ascunde o realitate întunecată: o creștere alarmantă a furturilor și jafurilor care au loc pe străzile sale. George Buhnici, care a fost jefuit de două ori în timp ce se afla în Barcelona, a evidențiat faptul că problema este reală și că autoritățile locale par să nu ia măsuri eficiente pentru a o combate.

Citește și:

„Să fii jefuit în Barcelona este aproape o certitudine. Din păcate, problema s-a agravat în ultimii ani. Și eu am fost jefuit de două ori aici, mai demult. Un coleg a fost jefuit acum doi ani. Iar astăzi stăteam de vorbă cu un tip din Singapore care îmi zicea că i s-au furat 800 de euro. De unde credeți? Din seiful din camera de hotel din Barcelona.

Se fură foarte mult aici. Este plin de oameni, plin de turiști, e un magnet orașul. Și e până la un punct normal să se întâmple. Dar cu toate astea se întâmplă de prea multă vreme, iar autoritățile nu i-au măsuri. Și tocmai de aceea, pentru că ți-am zis că probabilitatea este foarte ridicată, ca la un moment dat, poate și tu să o pățești dacă vei călători în Barcelona, am o rugăminte la tine. Ia toate măsurile de prevedere, încuie lucrurile, nu te afișa cu obiecte scumpe, știi toată treaba asta”, spune George Buhnici pe TikTok.

Citește și:

Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, Buhnici le-a recomandat urmăritorilor săi să meargă imediat la poliție sau la Mosos de Squadra în cazul în care sunt victimele unui jaf. El a subliniat importanța obținerii unei dovezi scrise a incidentului, deoarece autoritățile locale pot ignora sau subestima gravitatea acestor infracțiuni în absența unei reclamații formale din partea victimelor.

„Însă, dacă cumva o să ai ghinionul să fii furat, jefuit, sau să pățești ceva cu hoți sau infractori în Barcelona, promite-mi că ții minte chestia asta. Te vei duce la poliție sau la Mosos de Squadra și nu pleci de acolo până nu îți dau hârtie la mână că ai fost furat. Să zic de ce. Am vorbit cu un amic din poliție care a avut legătură cu spaniolii și aceștia nu raportează infracțiunile.

Citește și:

Chestia asta durează de atât de mult timp pentru că pur și simplu polițiștii de aici freacă duda, ca nu aș vrea să cred că sunt în complicitate cu hoții, și nu vor lua măsuri și nu vor face nimic pentru turiști. Câtă vreme turiștii nu se plâng, mulți dintre ei nici nu se mai duc la poliție, pentru că se așteaptă să fie pierdere de vreme. Li s-a dus vestea polițiștilor de aici și nu fac nimic ca să recupereze banii furați, după care dacă chiar te duci, o să tragă de timp. Și am văzut asta întâmplându-se de foarte multe ori”, a continuat Buhnici.

Vizionare placuta


Kudika
29 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.