Setari Cookie-uri

Advertorial Milionarul Caius Covrig surprins până la lacrimi de Maria Roșianu, prima lui antrenoare de baschet

Caius Covrig a avut parte de o supriză de zile mari, atunci când a fost vizitat de una dintre cele mai mari baschetbaliste ale României, Maria Roșianu, cea care l-a pregătit pentru cariera în baschet, ca mai apoi acesta să facă performanță atât în România, cât și în America, la cel mai înalt nivel.

Maria Roșianu, baschetbalistă și antrenor emerit de baschet, l-a preluat pe Caius Covrig, din postura de antrenor de bachet, atunci când avea 7 ani și fusese legitimat la „Progresul București”. Acesta a fost și debutul care l-a format și influențat pozitiv pe omul de afaceri în vremea în care era sportiv de performanță.

„Sub îndrumarea mea, echipa care performa la Clubul Progresul București a reușit să ocupe locul 1 la Campionatul Municipal de Minibaschet (11 – 12 ani).”, își amintea Maria Roșianu în urmă cu ceva timp, într-un interviu.

Antrenor și elev, o echipă imbatabilă care, iată, s-a reunit după ani și ani la hotelul din Bușteni pe care-l deține Caius Covrig, acolo unde doamna antrenor a venit să-și serbezeze ziua de naștere.

„Doamna Maria Roșianu este una dintre cele mai importante persoane din viața mea. Datorită domniei sale, am reușit să joc, dar și să simt baschetul, să-l descopăr ca fiind profesia care avea să-mi aducă marile satisfacții ale vieții. Trebuie să recunosc că m-am bucurat nespus să o reîntâlnesc zilele trecute atunci când m-a surprins cu vizita la hotel, unde, de asemenea, a decis să-și sărbătorească ziua de naștere. Extremă bucurie.”, a declarat Caius Covrig.

Minunat vorbește și doamna antrenor despre puștiul de ieri, bărbatul de astăzi.

„Caius și-a dorit foarte mult să performeze în baschet – a muncit enorm, iar la 16 ani, când oportunitatea a apărut, a decis să plece în America pentru a-și continua studiile și, așa cum spune chiar el, pentru a-și împlini un vis, acela de a deveni un jucător foarte bun de baschet. A fost greu, în America „nu umblă câinii cu covrigii în coadă”, nu-i pasă nimănui cine ești, doar dacă muncești (trei antrenamente pe zi) și înveți foarte bine (nu doar bine) ești remarcat de antrenori, ești selectat în echipă și în final ești propus pentru participarea la antrenamentele de selecție la care participă sportivi din toată America.
Așa a ajuns Caius Covrig să fie cel mai bun sportiv de la Hillcrest Prep Academy, din Phoenix, și să semneze un contract pentru NCAA Division 1! Ceea ce a reușit Caius să realizeze printr-o muncă susținută, cu o ambiție greu de descris, merită să fie aplaudat și apreciat pentru că, de fiecare dată, a reprezentat România, iar fostul meu elev poate fi un adevărat model pentru viitoarele generații." - Maria Roșianu.

"De fiecare data când veneam în țară (o dată pe an), indiferent de puținul timp pe care-l aveam la dispoziție, treceam pe la clubul de baschet, unde antrenează doamna Maria Roșianu, și povesteam din experiența mea din America. Era o reala plăcere să-i motivezi pe tinerii sportivi, ce trebuie făcut pentru a obține rezultate cât mai bune. Totodată, era și mai mare emoția când vedeam toată atenția și determinarea de a urma sfaturile pe care le ofeream.", a conchis Caius Covrig.


Kudika
17 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.