Setari Cookie-uri

Se poate întâmpla: simți că familia lui este toxică pentru tine? 5 Comportamente care te ajută să faci față

Fiecare dintre noi intră în relație doar cu partenerul, teoretic fiind spus, căci practic atunci când avem o nouă relație, avem de fapt mai multe noi relații și acestea sunt legate de conexiunile pe care partenerul nostru le are cu familia, cu cercul său de prieteni. Adesea cea mai importantă influență o vom primi în relația de cuplu din partea familiilor noastre. Se poate întâmpla să simți că familia lui are un efect emoțional toxic asupra ta. Te invităm să descoperi 5 comportamente care să te ajute să menții echilibrul în astfel de situații.

Dacă te gândești să vorbești cu partenerul tău de viață despre ceea ce simți și despre presiunea care se revarsă asupra ta atunci când te afli în contact direct cu familia lui, îți recomandăm să abordezi cât mai delicat această problemă. Sfatul nostru ar fi să alegi subiecte punctuale și să faci referire în special la acelea. Foarte probabil că părinții lui au intenții bune, însă calea de comunicare nu este potrivită pentru tine. Cu toții suntem unici și nu întotdeauna reușim să creem relații armonioase unii cu ceilalți, deși avem de cele mai multe ori cele mai bune intenții.

Iată ce poți face când simți că relația cu familia partenerului tău este toxică pentru tine sau pentru cuplu.

Descoperă care sunt acele limite care te ajută

Este important să analizezi atent ce anume îți provoacă acel sentiment de disconfort în relația ta cu aceste persoane. Odată ce ai stabilit care sunt acele comportamente negative pentru tine, poți începe să trasezi anumite limite, astfel încât să limitezi cât mai mult repetarea acestora sau să le anulezi efectul în cazul în care nu le poți opri.

Citește și:

Dacă sunt prea critici, atrage-le atenția că partenerul tău are încredere în tine, dacă vor crede că unele lucruri trebuie făcute altfel, pasează responsabilitatea astfel încât să le facă ei de cred că se descurcă mai bine. Dacă simți că încearcă să îți influențeze partenerul cu bârfe pe care le consideri nefondate, discută cu partenerul tău despre cum puteți avea un echilibru în relație, astfel încât să nu treci peste valorile tale.

Dacă el consideră că relația și, eventual, viitoarea voastră familie ar trebui să arate altfel în ceea ce privește împărțirea responsabilitățile lor decât crezi tu, încercați să ajungeți la un comun acord. Dacă nu se poate, ei bine, poate că părinții lui chiar au dreptate, mai exact el va urma întocmai bcuvântul lor.

Citește și:

Este foarte important ca și partenerul tău de viață să conștientizeze că în relația de cuplu află împreună cu tine și nu împreună cu ceilalți și că are și el un cuvânt de spus privind ceea ce își dorește de la viața sa amoroasă.

Concentrează-te asupra stării tale de bine

Fă în așa fel încât să-ți creezi spații sau bucle de timp în care să te ocupi în special de tine sau în care să puteți fi doar voi doi. Fie plănuiți să vă mutați împreună, doar voi, fie poți închiria tu o locație în care să-l inviți și pe el.

Dacă este necesar să petreceți o perioadă de timp, în concediu de exemplu, alături de familia lui, aveți grijă să plănuiți evenimente în care să participați separat. Poate le faceți părinților cadou bilete la un spectacol din zona respectivă sau la o stațiune turistică, în timp ce voi vă găsiți răgaz să vă bucurați unul de celălalt.

Citește și:

Indiferent ce soluții vei adopta, asigură-te că îți acorzi și ție o perioadă suficientă pentru răsfățul personal și starea de bine.

Iartă, dar ia aminte

Este important să nu pui la suflet toate acele comportamente ori cuvinte care simți că te ranesc. Păstrează-ți echilibrul interior și adu-ți aminte în fiecare clipă ce ființă minunată ești și cât de important este în lumea aceasta că suntem diferiți.

Învață să ierți și iartă repede, astfel încât sentimentele negative să nu-ți întunece inima și să-ți poți păstra spiritul liber și ușor.

Totodată, ia aminte la posibile amenințări directe sau indirecte venite din partea celorlalți, pentru a te putea apăra dacă acestea chiar devin realitate. Lasă-ți un loc de ieșire în orice moment dintr-o situație în care simți că ți-ai putea pierde controlul.

Citește și:

Distanțează-te cât mai mult

Distanța te va ajuta să scapi de efectul “picăturii chinezești” când vine vorba de micile și permanentele comportamente care îți provoacă tensiuni interioare și emoții negative.

Cu siguranță vei face față mult mai ușor dacă aveți întâlniri de familie de câteva ori în an, când deja știi la ce să te aștepți și cum să eviți anumite situații probabile, decât să încerci să treci de mai multe ori în zi peste situații marunte, dar sâcâitoare.

Ai grijă de familia partenerului tău

Chiar dacă de multe ori îți este greu să interacționezi cu aceștia, și ei au nevoie de puțin din tinerețea voastră și din toate lucrurile noi pe care, întotdeauna, generațiile mai tinerele le știu și ar putea să le dea mai departe celor mai în vârstă. Oferindu le senzația de grijă și protecție este foarte posibil să-i ajutați să înțeleagă de ce anumite comportamente sunt nocive pentru tine sau pentru cuplu și îi puteți determina să încerce să susțină cuplul și nu să-l critice.

Citește și:

Toți avem nevoie de iubire, iar când nu știm cum să acționam, exemplul devine cel mai puternic. Fiți voi exemplu de care au nevoie.

Sursa foto: fizkes/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.