Setari Cookie-uri

5 lucruri pe care să nu le faci imediat după despărțire

Relațiile de iubire pot fi răvășitoare, dar totodată sunt pline de experiențe din care avem multe de învățat despre ceilalți, dar și despre noi înșine. Despărțirea poate fi adesea simțită ca o experiență sfâșietoare, dureroasă, care ne pune la încercare impulsurile cele mai negre și în fața căreia ar trebui să reacționăm cu demnitate, maturitate și iubire de sine. Dacă simți că nu îți mai poți stăpâni sentimentele negative imediat după despărțire, iată câteva lucruri pe care nu ar trebui totuși să le faci, oricât de intense ar fi trăirile tale.

Nu lăsa ura, furia sau frustrările să te cuprindă

Imediat după despărțire sentimentele sunt deosebit de intense, iar cele care par să ne controleze sunt reprezentate de emoțiile negative. Regretele, frustrările, furia și dorința de a demonstra ceva celuilalt cu care relația deja s-a încheiat reprezintă numai câteva din acele sentimente care răvășesc mintea și sufletul oricui aflat în pragul despărțirii.

Aceste emoții generează și impulsuri, dorința de a acționa, de a suna, de a-i trimite texte celuilalt prin care să încercăm să demonstrăm ceva ce nu am reușit în întreaga relație. Desigur că nu vom avea succes. Iar manifestarea în această direcție a sentimentelor noastre ne poate aduce și mai multe regrete decât avem deja.

Cu cât acceptați mai repede despărțirea, cu atât inima se descătușează și lasă loc unei noi iubiri.

Citește și:

Nu contacta fostul partener pentru a-i face reproșuri

Dacă tocmai v-ați despărțit, ar fi bine să nu te mai gândești la calea de întoarcere. Altfel vei avea tendința să contactezi fostul partener pentru a-i face în continuare reproșuri privind vina pe care acesta o are în despărțire sau pentru a încerca să-i reamintești toate punctele forte ale relației voastre, puncte forte pe care nu le-a luat în considerare și deci nici nu o va face în continuare.

Lasă lucrurile așa cum au rămas, lasă tăcerea să vindece și nu spune mai multe lucruri decât ai spus deja, deci altfel îți faci rău singură și poți aduna regrete și frustrări. A continuat să te cerți cu fostul partener nu va aduce niciun beneficiul.

ce sa nu faci dupa despartire Foto: ambrozinio/ shutterstock.com

Citește și:

Gândește-te cu maturitate la tot ceea ce ai de învățat din relația care tocmai s-a încheiat

Chiar dacă s-a sfârșit, chiar dacă ai o listă lungă de experiențele negative pe care ți le amintești în această relație, cu siguranță au existat și momente frumoase, acele momente care v-au convins pe amândoi să formați un cuplu.

Ia-ți timp să îți așezi amintirile, să te gândești cum ai fi putut face ca lucrurile să se întâmple altfel. Nu în ideea că este vina ta sau a celuilalt, ci mai degrabă în a încerca să descoperi ce tip de relație îți dorești cu adevărat, care sunt limitele peste care nu ar trebui să treci căci altfel îți faci rău, să îți definești ce înseamnă dragostea pentru tine și care sunt cele mai importante valori în cuplu.

Citește și:

Dacă vei face asta după fiecare despărțire, cu siguranță vei fi tot mai aproape de ceea ce îți dorești cu adevărat de la partenerul de viață. Vei ști astfel ce fel de relație să cauți în viitor și cum să identifici acele aspecte pozitive într-un posibil partener de cuplu.

Deși acum totul îți pare o dramă, viitorul îți va demonstra contrariul

Nu, nu vei rămâne singură până la adânci bătrâneți, nu este aceasta singura iubire pe care sufletul tău o putea construi și totul s-a năruit, nu-ți vei lua pisică sau alt animal pentru a umple un gol într-un mod fals (ci, poate, doar dacă iubești animalele).

Dă-ți timp să te vindeci, să te redescoperi și chiar să te transformi în acea persoană care își caută fericirea și care se ridică ori de câte ori ar eșua.

Citește și:

Iar timpul te va ajuta se întâlnește o altă persoană interesantă, lângă care să te simți din nou iubită și alături de care să simți că poți muta munții.

Nu-ți face un obicei din a-i verifica viața fostului tău partener

Nu de puține ori ni se întâmplă ca după despărțire să încercăm să aflăm noi detalii despre modul în care fostul partener încearcă să-și reconstruiască viața. Nu este cazul să aflii dacă are deja o relație și nici cu cine, nici să-i vizitezi conturile pe rețelele de socializare de câteva ori pe zi.

Lasă lucrurile așa cum sunt și concentrează-te pe tine și nu pe ceea ce se întâmplă cu cel care, până nu demult, făcea parte și din viața ta. Un astfel de comportament îți poate face rău, deci poate da sentimente de gelozie, îți poate acutiza frustrările ori dorința de răzbunare. Niciunul dintre aceste sentimente nu te ajută să îți vindece rănile recente.

Citește și:

Foto articol: ambrozinio/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.