Setari Cookie-uri

Sărbătorind prezentul: Cum să fii prezent AICI și ACUM și să te bucuri de moment

Într-o lume în care suntem adesea absorbiți de grijile de zi cu zi și de preocupările noastre, în care bifăm activități sau chiar întrevederi cu oamenii dragi, să trăim în prezent poate fi o provocare imensă. Dar este esențial să ne amintim că frumusețea vieții se găsește în fiecare clipă, în fiecare respirație și în fiecare experiență. Explorează împreună cu noi importanța de a fi prezenți aici și acum și descoperă câteva strategii simple care ne vor ajuta să ne bucurăm de fiecare aspect al vieții sau de fiecare om ori întâmplare care apare în cursul evoluției noastre. Cu siguranță, cu puțină practică și constanță, putem învăța să trăim în prezent și să ne bucurăm de tot ceea ce ne oferă viața.

Conectează-te cu propria ființă

Primul pas în a sărbători prezentul constă în a ne conecta cu propria ființă, ceea ce implică să fim conștienți de propriile noastre gânduri, emoții și senzații fizice. Încercați să vă dedicați câteva momente în fiecare zi. Opriți-vă din haosul și agitația zilnică și acordați-vă atenție și grijă. Meditația, respirația conștientă, un jurnal în care vă treceți gândurile, o baie în cadă sau chiar o plimbare în parc pot ajuta enorm în acest sens.

Observă frumusețile din jur

O altă modalitate de a fi prezent în viața ta este să fii observi, să fii conștient de frumusețea din jurul tău. Cu siguranță, în fiecare zi poți observa și aprecia o mulțime de lucruri, de la razele soarelui, la cerul fie el senin sau inundat de nori, la liniștea si pacea din jur sau chiar la zâmberul sincer venit din partea unei persoane dragi. Încearcă să îți îndrepți atenția spre partea plină a paharului, spre momentele de frumusețe, și savurează-le din plin.

Citește și:

Practică recunoștința

Recunoștința este o practică puternică ce ne poate ajuta să ne bucurăm de prezent și să ne schimbăm perspectiva asupra vieții. Nu uita! Unghiul de abordare face diferența! Încercați să vă dedicați câteva momente în fiecare zi pentru a reflecta asupra lucrurilor sau oamenilor pentru care sunteți recunoscători că există, că v-au ieșit în cale. Fie că este vorba de oameni dragi, apropiați, sau de realizări personale, ori de simpla bucurie de a fi în viață, recunoștința ne poate ajuta să ne amintim de abundența din viața noastră.

Îmbrățișează momentul prezent

Pentru a trăi în prezent trebuie să ne deschidem inima și mintea către tot ceea ce ne aduce fiecare moment. Fie că este vorba despre un dialog cu un prieten, de gustul unei cafele sau de un miros special care poate ne-a trimis în copilărie sau fie pe Coasta de Azur, fiecare moment are ceva de oferit dacă suntem deschiși și receptivi să-l vedem.

Citește și:

Foto: Pixabay.com

Vizionare placuta


Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro,...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.