Setari Cookie-uri

6 sfaturi pentru a fi din nou în formă după ce ai devenit mămică

Există câteva trucuri ca să revii cât mai repede la forma fizică de dinainte de sarcină.

Nașterea unui bebeluș este un fel de minune pe care corpul femeii reușește să o facă, așa că, deși e de înțeles nerăbdarea ta de a reveni la forma fizică de dinainte de sarcină, ar trebui să aștepți și să îți stabilești obiective pe termen lung. Se spune, în ginecologie, că așa cum durează 9 luni să faci un copil, ai nevoie tot de 9 luni ca să revii la forma de dinainte de sarcină.

Consultă medicul

Indiferent că e vorba despre sport dupa cezariana sau după nașterea naturală, este important să primești avizul medicului. Acesta va verifica modul în care organismul își revine după sarcină și va evalua starea ta postpartum pentru a-ți spune ce tip de exerciții poți face în siguranță și la cât timp după naștere.

În principiu, se consideră că femeile care au avut o naștere vaginală necomplicată pot face sport timp de 150 minute săptămânal începând cu a 6-a săptămână postpartum. În cazul cezarienei, ți se va recomanda să duci o viață activă, dar să eviți anumite tipuri de exerciții pentru o perioadă de timp care poate ajunge până la 6 luni.

Citește și:

Alăptează ca să consumi calorii

Alăptarea are o mulțime de beneficii: îi protejează pe cei mici împotriva bolilor, le oferă acestora o nutriție perfect echilibrată și îți scade riscul de a dezvolta cancer mamar. Dar alăptarea te face să arzi multe calorii, ceea ce înseamnă că îți va fi mai ușor să revii la greutatea de dinainte de sarcină, dacă ai și o alimentație echilibrată.

Începe cu mersul pe jos

Mersul pe jos este o modalitate excelentă de a arde calorii și de a-ți pune întregul corp în mișcare, fără să suprasoliciți zonele afectate de naștere. Poți merge pe jos oricât te simți confortabil, inclusiv după cezariană, iar timpul petrecut în aer liber și ocaziile de socializare te vor ajuta să te simți mai bine, mai relaxată și să previi depresia postnatală.

Citește și:

Exercițiile Kegel sunt obligatorii

Nu prea se vorbește despre asta, dar nașterea vaginală determină adesea apariția unei ușoare incontinențe urinare. În general, incontinența dispare de la sine, dar planșeul pelvin rămâne slăbit după sarcină și are nevoie de tonifiere. Exercițiile Kegel te ajută să redobândești controlul mai repede, ceea ce te va face să te simți mai bine și să ai mai multă încredere în tine.

Exerciții de tonifiere a abdomenului

Acesta este un subiect sensibil, pe care l-am lăsat la final din motive bine întemeiate.

În primul rând, dacă ai născut prin cezariană, trebuie să primești acordul medicului ca să începi să faci exerciții care îți solicită în mod deosebit musculatura abdomenului, pentru a evita rupturile musculare sau o eventuală hernie.

Citește și:

În al doilea rând, sarcina poate determina apariția diastazei abdominale persistente. Asta înseamnă că mușchii abdomenului rămân distanțați chiar și după ce burta nu mai are dimensiunile impresionante de la finalul sarcinii. În cazul în care ai diastază, exercițiile pentru abdomen e bine să se desfășoare sub îndrumarea unui specialist, fie că vorbim despre un kinetoterapeut sau despre un antrenor personal calificat.

Evoluează către antrenamente de forță și antrenamente cardio

Evident că nu vei începe antrenamentele de forță la o lună după naștere, dar, pe măsură ce medicul îți confirmă că organismul tău se reface bine, poți diversifica paleta de exerciții pe care le faci. O metodă foarte eficientă de a arde grăsimile este alternarea sesiunilor scurte de antrenament de forță cu sesiuni de cardio. Alternanța între activarea musculaturii și creșterea frecvenței cardiace te ajută să slăbești rapid și eficient și contribuie la modelarea corporală pe care o urmărești.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.