Setari Cookie-uri

10 sfaturi pentru a concepe natural

Sunteți pregătiți să deveniți părinți sau vă doriți un al doilea copil? Este adevărat că nu poți controla cât de repede rămâi însărcinată. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți crește șansele ca acest lucru să se întâmple mai repede.

Întrerupe folosirea metodelor contraceptive

Folosești anticoncepționale pe bază de hormoni sub formă de pastile? Va trebui să lași o perioadă de timp suficientă între întreruperea administrării acestora și încercarea de a concepe. Este posibil ca organismal să aibă nevoie de câteva luni pentru a regla hormonii și a relua ovulația, dar, totuși, nu este exclus nici să se reia imediat. Dacă folosești un dispozitiv intrauterin, va trebui să-ți faci o programare la ginecolog pentru a ți-l scoate. Dacă ați folosit prezervative, spermicide sau alte metode contraceptive non-hormonale, întrerupeți-le atunci când sunteți gata să încercați să concepeți.

Mergi la un control medical

Nu subestima importanța pregătirii pentru sarcină, în vederea căreia trebuie să fii sănătoasă. Medicul îți va recomanda câteva analize de sânge care vor ajuta la excluderea oricăror afecțiuni existente care ar putea îngreuna concepția sau ar putea indica o problemă de sănătate. Când planifici o sarcină, trebuie excluse întotdeauna bolile cu transmitere sexuală, pentru ca acestea pot afecta fertilitatea atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Multe boli cu transmitere sexuală pot dăuna, de asemenea, unei sarcini în curs de dezvoltare.

Citește și:

Cunoaște-ți ciclul menstrual

Cunoașterea și înțelegerea ciclului lunar este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a-ți crește șansele de concepție. Cu cât începi mai repede să-ți întocmești un grafic, cu atât mai bine, pentru că vei înțelege mai bine momentul în care aveți șanse să concepeți. Iar pentru asta va trebui să identifici fereastra de fertilitate.

Faceți sex la momentul potrivit

Să știi când ovulezi (și prin urmare când ești fertilă) este primul pas. A face sex în timpul acelei ferestre de fertilitate este al doilea. A face sex înainte de ovulația preconizată poate ajuta la luarea în calcul a oricărei variații în ceea ce privește momentul în care ovulezi. De asemenea, spermatozoizii pot trăi în organism timp de mai multe zile. A avea câțiva deja în acțiune poate contribui la creșterea probabilității de a concepe. Faceți sex și după ovulație, pentru a crește șansele ca o parte din spermatozoizi să se întâlnească cu ovulul. Evitați sexul robotizat, pentru că stresul nu ajută la fertilitate.

Citește și:

Întindeți-vă în pat după sex

Pentru a ajuta spermatozoizii să se îndrepte spre ovul, poți încerca să rămâi în pat după ce ai avut relații sexuale. Atât statul în picioare cât și mersul pe jos permit gravitației să lucreze împotriva ta. Rămânerea într-o poziție neutră în pat poate oferi spermatozoizilor o șansă mai mare de a ajunge la ovul.

Renunțați la lubrifianți

Lubrifierea poate părea o idee grozavă atunci când încercați să concepeți. La urma urmei, faceți sex cu un scop și, probabil, frecvent. Cu toate acestea, lubrifiantul poate să împiedice călătoria spermatozoizilor. Dacă pur și simplu nu puteți renunța la lubrifiant, luați în considerare variantele naturale cum ar uleiul de măsline și chiar albușul de ou.

Citește și:

Menține un stil de viață sănătos

În plus față de administrarea vitaminelor prenatale, optează pentru o dietă echilibrată. Planifică să mănânci mai multe porții de fructe și legume în fiecare zi și să crești aportul de calciu. Făcând alegeri inteligente cu privire la alimentație îți pregătești corpul pentru concepție și sarcină. În plus față de dieta sănătoasă, fă mișcare în mod regulat. Să fii în formă și să rămâi puternică te va ajuta să-ți pregătești corpul pentru stresul sarcinii și al travaliului. Renunță la fumat, alcool și îndulcitori artificiali, nu face exces de cofeină și discută cu medicul dacă urmezi vreun tratament pentru diabet, hipertensiunea arterială, sindromul ovarelor polichistice, afecțiuni tiroidiene și boli autoimune.

Citește și:

Pentru partener: stimulează funcția spermei

Pentru a concepe cu succes este la fel de importantă și starea de sănătate a partenerului. Aceleași recomandări sunt valabile și pentru el: o alimentație sănătoasă (bogată în zinc, acid folic și vitaminele E și C, esențiale pentru dezvoltarea spermei), reducerea consumului de alcool și țigări, practicarea de exerciții fizice (exercițiile fizice pot ajuta la crearea unor enzime importante care protejează sperma) și menținerea unei greutăți optime (un indice mare de masă corporală este asociat cu un număr mai mic de spermatozoizi). Și amândoi evitați stresul!

Aveți răbdare și acordați-vă timp

Ar fi minunat dacă ați concepe în momentul în care vă doriți. Totuși, nu se întâmplă mereu așa. Este destul de obișnuit să fie nevoie de câteva cicluri pentru a concepe cu succes, între șase și 12 luni, în medie. Nu vă descurajați, pentru că asta va duce la frustrare și stres și faceți rău fertilității. Cu toate acestea, dacă timp de un an nu ați reușit să obțineți o sarcină, nu vă fie jenă să apelați la un specialist în infertilitate. Pentru că este singurul care vă poate ajuta!

Citește și:

Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie cu supraspecializare în infertilitate

Vizionare placuta


Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitate, laparoscopie, ecografie, histeroscopie si colposcopie.

...
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.