Setari Cookie-uri

4 sfaturi de care să ții cont atunci când îți dorești să devii mamă

Pregătirea pentru venirea pe lume a unui copil poate să te surprindă cu un amalgam de emoții. Iată ce poți face pentru a te bucura de o sarcină liniștită ===▷▷▷

Atunci când începi să te concentrezi pe visul de a deveni mamă, ajungi să descoperi o întreagă serie de emoții, speranțe și, mai presus de toate, o listă întreagă de pregătiri. Drumul spre maternitate se parcurge atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional, astfel că poate deveni copleșitor, uneori. În rândurile următoare, parcurgem împreună pașii pe care este recomandat să-i urmezi, atunci când te pregătești să devii mămică.

Lupta cu infertilitatea

Deși își doresc nespus un copil, unele femei se pot confrunta cu infertilitatea, o provocare ce aduce cu sine emoții puternice și întrebări dificile. Este important să știi că nu ești singură și că există numeroase resurse și opțiuni de tratament care te pot ajuta. Primul pas este să consulți un specialist în fertilitate, care, în urma unei evaluări amănunțite, poate să identifice cauzele infertilității, în cazul tău.

Citește și:

Tratamentele variază de la o situație la alta. În timp ce, pentru unele femei, poate fi suficientă administrarea de medicamente sau suplimente alimentare, precum Inofem pentru fertilitate, în alte cazuri, poate fi necesară efectuarea de proceduri minim invazive, precum inseminarea artificială, sau chiar aplicarea tehnologiilor avansate de reproducere asistată, așa cum este fertilizarea in vitro (FIV).

Cunoaște-ți ciclul menstrual

Atunci când îți dorești să devii mamă, este deosebit de important să înțelegi modul în care funcționează ciclul tău menstrual. De exemplu, pentru a-ți crește șansele de concepție, este util să identifici perioadele fertile și să-ți monitorizezi ovulația, cu ajutorul dispozitivelor special destinate sau folosind metoda calendarului.

Citește și:

În ziua de astăzi, există numeroase metode cu ajutorul cărora poți face asta, de la aplicații pentru înregistrarea ciclului menstrual, până la teste de ovulație. Fii atentă inclusiv la semnalele pe care le dă corpul tău și folosește aceste informații pentru a cunoaște care sunt momentele optime pentru concepție.

Nu-ți neglija starea psihică și emoțională

Starea ta psiho-emoțională este la fel de importantă precum sănătatea fizică, în călătoria spre rolul de mamă. Găsește metode de relaxare care se dovedesc a fi eficiente pentru tine, pentru a ține cât mai mult stresul la distanță. De asemenea, nu ezita să cauți ajutor specializat, dacă te simți copleșită sau anxioasă. Organismul fiecărei femei are propriul ritm și propriile nevoi, așa că este foarte important să nu pui presiune pe tine, în cazul în care conceperea unui copil nu se întâmplă pe cât de repede îți dorești.

Citește și:

Nu în ultimul rând, un grup de sprijin este neprețuit pentru o femeie aflată în această etapă a vieții. Nu sta pe gânduri atunci când simți nevoia să-ți împărtășești gândurile și sentimentele cu partenerul, familia sau prietenii. Vei vedea că, atunci când ai lângă tine oamenii potriviți, treci mai ușor peste orice dificultăți.

Planificarea te scapă de încurcături

Este deosebit de important să-ți trasezi din timp un plan pentru venirea bebelușului, atât din punct de vedere financiar, cât și în ceea ce privește achizițiile pentru noua etapă din viața voastră. Sosirea unui nou membru al familiei poate presupune schimbări majore, inclusiv financiare.

Începe să economisești și să planifici bugetul pentru nevoile imediate și pe termen lung ale bebelușului. De asemenea, gândește-te la necesarul de haine, obiecte și produse de îngrijire, dar și la modificările pe care le aveți de făcut prin casă, pentru a-l întâmpina cum se cuvine pe noul membru al familiei.

Citește și:

Chiar dacă, uneori, pare dificil, amintește-ți că te pregătești pentru una dintre cele mai frumoase experiențe ale vieții tale și fiecare pas pe care îl faci te va aduce mai aproape de visul de a deveni mamă.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.