Setari Cookie-uri

8 locuri reale desprinse din cele mai negre cosmaruri

Insule si orase in care se adeveresc cele mai profunde temeri ale noastre

Toti avem cate o teama pe care simtim uneori ca nu o putem depasi. Cele mai mari fobii ale oamenilor sunt legate in general de serpi, spatii foarte mici sau necunoscut.

In anumite locuri de pe pamant, cele mai vii frici ale noastre exista in mod real si concret. Daca iti place sa calatoresti, ar fi bine sa stai departe de ele!

1. Insula Poveglia, Venetia

Insula este localizata intr-o laguna din Venetia. Prima constructie care se gaseste aici a fost ridicata de romani in anul 420. Mai tarziu, in secolul XIV, aici a fost ridicata o fortareata pentru a fi folosita ca adapost in cazuri de razboi.

Insula a ramas nelocuita timp de secole la rand pana in 1793 cand a fost transformata in lazaret. Acesta este momentul in care a inceput cosmarul.

Mii de oameni au fost adusi pe Poveglia si lasati sa moara de ciuma. Cand epidemia s-a raspandit, aici au fost transportati nu doar oamenii bolnavi ci si cei care erau suspecti de aceasta boala.

Citește și:

Atunci cand cadavrele se adunau in numar foarte mare, acestea erau arse pur si simplu. In unele cazuri, printre cei arsi erau aruncati “din greseala” si oameni care inca mai rasuflau.

Este foarte greu de estimat numarul exact al celor au intr-un fel sau altul, si-au gasit sfarsitul pe insula Poveglia dar istoricii vorbesc de peste 150.000 de oameni.

In 1922 a mai fost construita o cladire pe insula care trebuia sa serveasca drept “azil” insa cel putin o aripa a noului edificiu a functionat ca spital pentru pacientii cu boli mentale.

sursa foto shutterstock femeie in rochie alba

Legendele spun ca acestia erau ingrijiti de un doctor care treptat, a inceput sa isi piarda mintile. El a desfasurat tot soiul de experimente crude pe cei de care trebuia sa aiba grija.

Cei mai multi dintre oamenii internati sustineau ca erau terorizati de vizite supranaturale nocturne si puteau auzi tipetele celor rapusi de ciuma, cu secole inaintea ridicarii acestui “spital”.

Citește și:

In cele din urma, cuprins de nebunie, medicul a incercat sa se sinucida, aruncandu-se in gol de la etajele superioare. Se spune ca barbatul nu a murit pe loc ci a fost sufocat de o ceata misterioasa care a iesit din pamant si s-a retras atunci cand el si-a dat ultima suflare.

De atunci pana acum, s-a incercat o repopulare a insulei insa toti oamenii care au acceptat sa se mute aici au plecat imediat ce au putut.

Travel Channel a realizat un documentar despre aceasta insula in 2009. Dupa experimentele pe care le-au facut, cercetatorii au descoperit in numeroase randuri feomenul de voce electronica.

In urma inregistrarilor, ei au constatat ca insula este locuita de un demon, cel mai probabil o femeie, care a incercat sa-i provoace la lupta.

O alta inregistare a surprins vocea unui barbat care le cerea “veni qa, sono qa” (veniti aici, eu sunt aici)

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.