Setari Cookie-uri

Cum poți avea parte garantat de o vacanță reușită

Asigură-te că ții cont de cele mai mici detalii și că nu ajungi la destinație

Indiferent de lista de rezoluții pe care ți-ai făcut-o în legătură cu vacanța, nu te neglija înainte, sperând ca mai apoi să recuperezi totul în doar zece zile, departe de casă și stres. Ba chiar ai putea să schimbi abordarea și să percepi concediul ca pe o încununare a eforturilor depuse în timp, astfel încât în acea perioadă să te bucuri de experiența în sine, de peisaj, fiind într-o stare de zile mari. Și pentru a bifa acest obiectiv, trebuie să te asiguri că totul e în regulă, plănuit în cele mai mici detalii.

Dacă nu știi de unde să începi, venim cu câteva recomandări pentru tine pe care le-ai putea nota într-o agendă și de care să ții cont până pleci și mult timp după aceea. Până la urmă, evadările din rutină nu ne scapă decât la nivel de suprafață de stres, griji, și tot noi cu noi rămânem, indiferent de context. Iată încă un motiv în plus pentru a te așeza pe tine în fruntea priorităților tale și a te priva de o cantitate însemnată de stres, fiind atentă la amănunte.

Citește și:

Planificare în detaliu

Înainte de a pleca la drum, asigură-te că ai pus în bagaje tot ce aveți nevoie pentru tine, partener și pentru copil. Cel mai bine ar fi să pregătești bagajele separat, căci fiecare dintre voi are haine separate, cosmetice adecvate și produse de îngrijire personale, medicamente. Nu uita de gadgeturi, încărcătoare, baterii de rezervă, precum și jucării preferate, dacă luați și copilul. Nu o dată, părinții sunt nevoiți să facă cale întoarsă sau să ia la pas un oraș întreg pentru a găsi o jucărie asemănătoare cu cea uitată acasă, pe noptieră, fără de care cel mic nu poate adormi. Totodată, verifică cu cel puțin două zile înainte că totul e în ordine, că nu există probleme cu rezervarea de la hotel sau de la pensiune, că nu există schimbări de ultimă oră în ceea ce privește avionul, că aveți actele la zi.

Citește și:

Deși la un moment dat totul va părea sub control, ia în calcul și situațiile neprevăzute, mai puțin plăcute, cum ar fi o potențială accidentare, refuzul companiei aeriene de a realiza îmbarcarea, cheltuieli medicale de urgență, cauzate de serviciile necorespunzătoare, prestate la bordul avionului, pierderea sau furtul bagajelor. Ia-ți măsuri de precauție suplimentare atât pentru tine, cât și pentru cei dragi, analizează asigurare de calatorie pret și nu ezita să recurgi la acest tip de poliță facultativ. Astfel, te vei bucura de posibilitatea de a alege riscurile acoperite, în funcție de scopul călătoriei, iar în cazul producerii unui eveniment neprevăzut, nu vei achita cheltuieli suplimentare.

Pregătiri fără exces de zel

În cazul în care vei acționa anapoda, vei munci până atunci până la epuizare, te vei neglija, vei mânca dezordonat, nu ar trebui să te mire dacă ajungi pe Coasta Amalfitană sau în Praga și vei sfârși să dormi fără oprire, fără ca nici măcar un energizant sau o cafea amară să aibă potențialul de a te mobiliza să te dai jos din pat. Așadar, acceptă că taskurile la job oricum nu se vor termina vreodată, nu le neglija, dar nici nu-ți seta obiective nerealiste. Lasă totul în ordine, însă nu experimenta pe tine formule care există doar în basme, cum ar fi că „a muncit în ultimele trei săptămâni cât alții în trei luni sau trei ani”.

Citește și:

Nu spune nimeni să intri în vibe-ul de vacanță având încă de predat proiecte sau lucrări, însă nu indicat să încerci să fii cu munca în avans înainte de a depune cererea de concediu.

Și nu uita că porți cu tine starea pe care o ai, indiferent de locul ales, încă un motiv în plus să te asiguri că totul e în regulă și sub control.

Sursă foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.