Setari Cookie-uri

Jorge, victima bullying-ului din cauza numelui său. Ce decizie a luat artistul?

Jorge a fost victima bullying-ului în școală, din cauza numelui său de familie. Ulterior, artistul a luat o decizie care i-a schimbat viața.

Jorge a dezvăluit că mulți ani a fost complexat de numele său de familie, Gheorghe Papagheorghe, din cauza glumelor răutăcioase făcute pe seama acestuia în copilărie. Pentru a evita ca urmașii săi să treacă prin aceleași experiențe neplăcute, Jorge a luat decizia de a face ceva cu privire la numele său.

Atunci când a primit oportunitatea să dubleze personajul principal din filmul de animație "O poveste încâlcită" (Rapunzel în limba română), artistul a hotărât să îi pună numele din buletin, Gheorghe Papagheorghe. Această decizie a avut ca scop să schimbe percepția asupra numelui său și să transforme numele într-o sursă de mândrie.

„Neapărat trebuie să vedeți «O poveste încâlcită». Este cel mai tare film Disney din toate timpurile. Nu că am dublat eu vocea lui Flynn Rider – Gheorghe Papagheorghe -, dar este un film de referință și unul dintre cele mai tari filme. Cred că e în top 3 filme Disney ale tuturor timpurilor. Era Karina foarte mică atunci când am dublat, cred că avea un an sau ceva de genul acesta. Deci sunt vreo 13 ani. Ea a conștientizat când era mai mare.

Citește și:

Eu am urât numele ăsta toată copilăria mea, pentru că se făcea mișto de mine: papă lapte, papa de la Roma, papa Pius, numai de asta auzeam cu Papagheorghe. Atunci am zis că trebuie să se întâmple ceva în viața mea, ca să nu pățească și copiii mei același lucru. Așa că am dat vocea pentru Gheorghe Papagheorghe. Fiica mea a crescut, a ajuns la școală, clasa I, și toți copiii știau de Gheorghe Papagheorghe. Când o strigau profesorii Karina Papagheorghe, toți copii râdeau, însă în sensul pozitiv, ceea ce pentru mine este jackpot, punct ochit, punct lovit”, a declarat Jorge, pentru ego.ro.

În ceea ce privește educația copiilor săi, Jorge și soția sa, Ramona, au ales să îi învețe pe David, fiul lor, mai întâi limba engleză și apoi limba română. David a crescut vorbind fluent engleza, iar pentru el aceasta este o abilitate naturală și obișnuită.

Citește și:

„Nu conștientizează că prima limbă a lui este engleza. El zice altora că el învață limba română la școală. Dar nu are chestia asta că el este superior, că el știe engleză. La el e ceva normal. El vorbește în engleză fluent, nu are nicio treabă. Când am fost în Dominicană, la finala „Survivor România”, el vorbea cu niște copii americani, era în mijlocul lor. La un moment dat mi-a zis că nu știe ce să facă cu un copil, că e spaniol și el nu vorbește spaniola”, spune Jorge băiețelul său.

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.