Setari Cookie-uri

Decizia pe care Cristina Cioran a luat-o în legătură cu educația fiicei sale, după toate traumele suferite în copilărie

Cristina Cioran a luat o decizie radicală în ceea ce privește educația fiicei sale. Traumele din copilărie și-au spus cuvântul.

În ciuda succesului și a popularității sale, Cristina Cioran a decis să deschidă ușa trecutului și să împărtășească cu publicul o experiență personală din copilărie. Într-un interviu recent, vedeta a dezvăluit că, în timpul anilor de școală, ea a suferit atât traume fizice, cât și psihice ca urmare a unor profesori și învățători care considerau că educația poate fi obținută numai prin violență.

Cristina Cioran a mărturisit că, pe vremea când era elevă, a avut parte de profesori care recurgeau la bătaie ca modalitate de predare și disciplinare. Vedeta a fost lovită de mai multe ori în timpul școlii, ceea ce i-a lăsat urme adânci în suflet și pe corp. Una dintre cele mai dureroase amintiri este legată de o învățătoare care folosea un băț pentru a pedepsi elevii, iar astfel de momente i-au rămas întipărite în minte.

Citește și:

„Pot să spun doar atât: doamna mea învățătoare, din nefericire, avea un băț verde din plastic, iar pălmuțele astea, dacă ți se par foarte muncite, să știi că sunt foarte lovite. Din copilăria mea. Primeam la pălmuță foarte rău. Nu aș merge pe educația asta.

Am avut o profă de mate. N-am s-o uit în viața mea și nici nu am să o iert. Avea un inel pe care îl întorcea și bang. Dădea și în fete. Și mai dădea și pe invers, un dos de palmă. Măi nene. Era groaznic. Mai aveam un profesor care trăgea de perciuni. Mai aveam un alt profesor care arunca cu mănunchiul de chei. Deci nu cred în educația făcută cu bătaia. Pot să-ți mai zic de un profesor? Mai aveam un prof de mate. Dacă voiai 8 trebuia să fii în picioare când intra el în clasă și te ținea în fața clasei. Trei ore. Dar aveai 8. Am apelat și eu la strategia asta de vreo două ori.

Citește și:

Nu cred în altoirea copiilor, nu cred în spanking (nr. pălmuiri) decât în alte condiții (râde), deci nu cred în agresiune fizică. Îmi aduc aminte de o profesoară de limba română, pe care am iubit-o, am adorat-o, am respectat-o, niciodată nici măcar nu a ridicat tonul”, a declarat Cristina Cioran, potrivit ego.ro.

Aceste experiențe traumatizante au marcat-o profund și au influențat decizia sa de a oferi fiicei sale o educație bazată pe iubire, respect și înțelegere.

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.