Setari Cookie-uri

Din ce materiale sunt făcute duzele pentru freza unghii?

Duzele pentru freza unghii sunt realizate din diferite material, precum safir, diamant, ceramică, metal dur și titan și fiecare dintre ele, este potrivită pentru anumite scopuri.

Unghiile și pielea pot fi prelucrate deosebit de eficient cu duze de safir. Cu o duză de safir, unghiile pot fi netezite, subțiate, poți curăța pliul unghiei și poți elimina calusurile. Duzele de diamant oferă o rezistență ridicată, fiind blânde cu unghiile și pielea. Atașamentele cu diamante sunt folosite pentru a îndepărta reziduurile de adeziv, pentru a netezi unghiile artificiale sau unghiile naturale înainte de modelare. De asemenea, frezele de diamant sunt potrivite, de exemplu, pentru îndepărtarea cuticulelor sau excesul de calus.

Ce poți face cu duze ceramice, carbură, titan?

Atașamentele ceramice impresionează prin durabilitatea lor ridicată și rata bună de îndepărtare. Un alt avantaj este generarea scăzută de căldură la pilirea unghiilor. În plus, duzele rămân ascuțite foarte mult timp. Frezele ceramice pot fi folosite pentru a îndepărta gelul de pe unghii, pentru a îndepărta calusurile de pe picioare și pentru a lucra pe unghiile îngroșate și foarte dure. Duzele din carbură sunt rezistente și durabile, dezvoltă puțină căldură și oferă o rată mare de îndepărtare. Nu sunt potrivite pentru prelucrarea unghiilor naturale. În schimb, sunt folosite pentru a edita unghiile artificiale. Cu un accesoriu din metal dur, de exemplu, poți scurta unghiile sau poți modela gelul de acumulare. Duzele din titan se caracterizează prin durabilitatea ridicată. Atașamentele sunt foarte rezistente și dezvoltă puțină căldură. Asemenea duzelor din carbură, frezele de titan sunt mai puțin potrivite pentru unghiile naturale și mai potrivite pentru unghiile artificiale. Unghiile pot fi scurtate, pot fi pilite tranzițiile sau pot fi șlefuite unghiile cu gel.

Citește și:

Duze freza unghii – Dimensiunea granulației și forma duzelor

Pe lângă material, accesoriile pentru freza unghii diferă în ceea ce privește dimensiunea granulației. În funcție de duză, au granulație grosieră, medie sau fină. Se recomandă capete cu granulație mai grosieră pentru lucrul pe unghiile artificiale. Dacă lucrezi pe unghii naturale, trebuie să folosești un atașament cu o granulație mai fină.

O altă trăsătură distinctivă a duzelor pentru freza unghii este forma lor. Lucrările fine pot fi efectuate cu accesorii mai mici. Suprafețele mai mari ale unghiilor pot fi prelucrate mai bine cu duze mai mari. Formele capetelor includ:

Forma con este mai subțire în partea de sus și mai lată în partea de jos. Un astfel de accesoriu este folosit, de exemplu, pentru modelarea unghiilor sau pentru a șlefui suprafața acestora.

Citește și:

O formă de con ascuțit este potrivită pentru tăierea cuticulelor și pentru a prelucra sau îndepărta material. Vârful poate fi folosit pentru a retușa detaliile fine.

Cu o duză cu forma rotundă este posibil să elimini cuticulele proeminente sau pielea întărită de pe laterale. În funcție de dimensiune, poți procesa colțurile unghiilor. Cu accesoriile foarte subțiri și mici, poți ajunge chiar și în colțurile greu accesibile. Oricine folosește o astfel de duză, trebuie să lucreze cu atenție pentru a evita rănirea.

Duzele în formă de cilindru asigură de obicei o funcționare lină. Sunt potrivite pentru scurtarea unghiilor sau frezarea materialului vechi.

Dacă dorești să efectuezi lucrări în filigran, poți utiliza un atașament sub formă de stilou. Acest lucru face posibilă, de exemplu, îndepărtarea materialului de pe marginile unghiei.

Citește și:

Există mult mai multe forme de duze, care sunt potrivite pentru diferite procesări ale unghiilor.

Foto unsplash

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.