Setari Cookie-uri

Cum se spală pantofii în mașina de spălat?

Doriți să vă reîmprospătați pantofii de sport după un antrenament sau o excursie lungă? Poate că faceți o curățenie de sezon și doriți să vă pregătiți încălțămintea pentru noul sezon?

Sau poate că perechea dvs. preferată are nevoie de o curățare bună de noroi, pete de iarbă sau alte murdării? Dacă da, sunt tentante modalități mai rapide decât curățarea manuală. Cum spălăm pantofii în mașina de spălat și va fi acest lucru întotdeauna sigur pentru ei? Vă sugerăm ce pantofi pot fi spălați automat și care se pot deteriora în acest proces.

Ce pantofi nu pot fi spălați în mașina de spălat? Cum îi curățați?

Nu toți pantofii pot fi spălați la mașină. Pantofii din piele nu pot fi curățați în acest mod, deoarece pielea s-ar putea deforma, se poate contracta și decolora. Pentru a avea grijă de astfel de pantofi, cel mai bine este să vă procurați un set de curățare a pantofilor, cum ar fi Crep Ultimate Sneaker Care Kit, disponibil la S'portofino.

Citește și:

Din ce se poate compune el? Dacă ne preocupă păstrarea formei și protejarea suprafeței de piele pe toată fata pantofului, se pot dovedi utile șanurile plasate în pantofi. De asemenea, veți avea nevoie de un lichid special pentru îndepărtarea murdăriei. Acesta trebuie să fie destinat special pielii. Plus perii și cârpe pentru a ajunge chiar și locuri ascunse. La final este o idee bună să protejați pantofii din piele cu un agent de impregnare.

De asemenea, spălarea la mașină poate deteriora pantofii care nu sunt cusuți, ci lipiți. Există riscul ca temperatura mai ridicată să dizolve adezivul. Încălțămintea cu elemente decorative care sunt lipite, va necesita și ea o curățare manuală.

În mașina de spălat nu pot fi spălați atât pantofii cu șireturi, cum ar fi espadrilele, cât și cei care ar putea deteriora tamburul, cum ar fi pantofii cu tocuri cui. De asemenea, este posibil ca pielea sintetică să nu reziste acestei metode de curățare.

Citește și:

Este posibil ca pantofii de trekking și sport care sunt acoperiți cu straturi speciale sau sunt confecționați din materiale inovatoare, să nu se preteze la spălarea la mașină. Merită să verificați eticheta și să respectați regulile stabilite de producător.

Întotdeauna merită să verificați dacă în interiorul pantofului, pe cutie, pe eticheta atașată sau în descrierea producătorului există informații despre cum se curăță pantofii.

Ce pantofi pot fi spălați la mașină?

Pantofii care sunt confecționați din țesături sau materiale tricotate (în special cei din materiale sintetice, cum ar fi pantofii sport) pot fi reîmprospătați și curățați în mașina de spălat. De asemenea, cusătura va proteja încălțămintea de deteriorarea în mașina de spălat. Prin urmare, este indicat să alegeți încălțăminte confecționată cu cea mai mare atenție. Acest lucru este deosebit de important pentru încălțămintea care este folosită zilnic sau în timpul activităților și sporturilor. Cumpărând încălțăminte de înaltă calitate, vom fi siguri că o vom reîmprospăta în siguranță atunci când este nevoie.

Citește și:

Descoperă pantofii sport de damă S'portofino >>

Cum se spală pantofii în mașina de spălat: ce trebuie să faceți înainte de spălare?

Înainte de a vă pune pantofii în tamburul mașinii de spălat, aceștia trebuie pregătiți pentru spălare. Acest lucru nu numai că va face mai ușoară și mai temeinică îndepărtarea murdăriei. De asemenea, protejează mașina de spălat de avarie, cum ar fi pietricele care intră în mașină sau șireturi care se prind în interiorul tamburului. Înainte de spălarea principală, merită, prin urmare, să faceți următoarele:

  • Curățați pantofii în prealabil - noroiul, pietrișul lipit de aceștia, pietricelele care au intrat în adânciturile tălpii trebuie îndepărtate. În acest moment, puteți încerca, de asemenea, să pre-curățați petele mai grave;

    Citește și:
  • scoateți șireturile și inserția - în acest fel vor fi mai bine curățate, iar apa cu detergent va ajunge și în colțuri, de exemplu acolo unde s-ar afla legăturile.;

  • puneți pantofii în saci de rufe separați, cum ar fi cei folosiți pentru sutiene. De asemenea, este o idee bună să faceți același lucru cu șireturile, care altfel s-ar putea încurca. De asemenea, îi puteți înmuia într-un agent de îndepărtare a petelor sau îi puteți curăța manual cu apă cu săpun;

  • Dacă doriți să spălați încălțăminte multicoloră sau mai multe perechi în același timp, este o idee bună (în plus față de sortarea standard în culori individuale) să folosiți șervețele care rețin coloranții. În acest fel pot fi evitate petele.

    Citește și:

Cum se spală pantofii în mașina de spălat: alegerea unui program și temperaturii pentru spălarea pantofilor

Dacă vă decideți să vă curățați pantofii automat, trebuie să respectați în primul rând regulile de spălare de pe etichetă sau date în descriere. Dacă nu găsim astfel de informații, putem urma modalitățile de bază de spălare a pantofilor în mașina de spălat. Cum se poate face acest lucru în mod sigur și eficient?

  • Ce program din mașina de spălat alegem pentru spălarea pantofilor? Ce tip de centrifugare trebuie setat la spălarea pantofilor?

Atunci când spălați încălțăminte, cel mai bine este să optați pentru un ciclu în care încălțămintea nu va fi centrifugată, iar temperatura nu este prea ridicată. Un program scurt de spălare manuală sau delicată va funcționa cel mai bine. Unele mașini de spălat pot avea, de asemenea, setări speciale pentru curățarea pantofilor. Un ciclu de reîmprospătare va fi, de asemenea, potrivit (mai ales dacă pantofii nu sunt foarte murdari).

Citește și:
  • Temperatura de spălare a pantofilor

Pantofii trebuie spălați la o temperatură care să nu depășească 40°C. Acest lucru trebuie să corespundă cu informațiile de pe etichetă sau de pe eticheta cusută (de exemplu, pe limba pantofilor sport). Detalii privind modul de curățare a încălțămintei pot fi găsite adesea și pe site-ul web al producătorului.

  • Cu ce spălăm pantofii? Ce detergent trebuie ales pentru a spăla pantofii?

Pentru spălarea pantofilor nu trebuie folosite balsamuri. Este suficientă o cantitate redusă de detergent-praf sau lichid. Alternativ, puteți folosi un detergent destinat curățării fibrelor sintetice sau a încălțămintei.

  • Cu ce spălăm pantofii în mașina de spălat?

Este o idee bună să puneți pantofii în mașina de spălat împreună cu pături sau cuverturi, ceea ce va împiedica pantofii să se lovească între ei și de tambur. Acest lucru va face, de asemenea, ca spălarea să fie mai silențioasă.

Cum se spală pantofii în mașina de spălat: ce trebuie făcut după spălare? Cum se usucă pantofii?

După spălare, pantofii, șireturile și tălpile vor trebui, de asemenea, uscate bine. Acest lucru trebuie făcut într-un mod adecvat pentru a nu deforma partea superioară. Vor fi utile șanurile menționate mai sus, eventual prosoape mici sau ziare care pot fi rulate și puse înăuntru. Pantofii - în special pantofii albi, care se pot îngălbeni, precum și pantofii închiși la culoare, care se pot decolora - nu pot fi uscați în lumina directă a soarelui. Nu li se potrivește nici căldura caloriferului. Pot fi pantofii uscați în mașina de uscat? Mai bine nu, deoarece acest proces i-ar putea deteriora.

Deci, cum vă puteți usca cel mai bine pantofii? Așezați-i într-un loc aerisit și îndoiți limba pantofului cât mai mult posibil, astfel încât aerul să pătrundă în interior.

Numai o îngrijire adecvată a încălțămintei și alegerea unor pantofi de calitate superioară vă vor permite să vă bucurați de perechea preferată timp de mai multe sezoane.

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.