Setari Cookie-uri

Îți plac Pastele Carbonara? Află câte calorii au! Bonus: o rețetă rapidă și delicioasă

Doar când auzim despre pastele Carbonara parcă ne lasă gura apă! Această rețetă de paste (cu variantele sale) a devenit cunoscută în întreagă lume, pastele Carbonara fiind sățioase, sănătoase și deosebit de gustoase. Iți propunem să descoperi câte calorii are acest preparat, alături de o rețetă rapidă și delicioasă pe care ți-o recomandăm.

Câte calorii au pastele Carbonara?

Ei bine, sunt destul de calorice și sățioase, dar se digeră destul de ușor, ceea ce le permite să fie recomandate chiar și la cină.

Pastele Carbonara au în jur de 300 de calorii/100g.

Rețetă tradițională de Paste Carbonara

Ingrediente pentru 2-3 porții:

  • 400 g de paste (de preferat spaghetti sau bucatini)
  • 150 g de bacon sau pancetta, tăiat cubulețe
  • 3 ouă mari, la temperatura camerei
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1/2 cană de parmezan ras proaspăt
  • 1/2 cană de pecorino romano ras proaspăt
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat
  • Frunze proaspete de busuioc pentru decor
  • ½ linguriță ulei de măsline

reteta traditionala italiana paste carbonara Foto: Liliya Kandrashevich/ shutterstock.com

Mod de preparare

Fierbe pastele într-o oală mare cu apă puțin sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt gata. Nu scurge încă apa, vei avea nevoie de aceasta in mai târziu.

Citește și:

Încinge o tigaie mare la foc mediu, cu o jumâtate de linguriță de ulei de măsline. Adaugă baconul sau pancetta și prăjește-l până când devine crocant și își lasă în tigaie grăsimea. Adaugă ceapa și usturoiul, și călește-le până când devin moi și ușor aurii. Pune apoi peste 2 polonice de apa de la paste și lasă la fiert în timp ce prepari ouăle. Mai adaugă apă de la paste dacă este nevoie.

Într-un bol, bate ouăle bine. Adaugă jumătate din cantitatea de parmezan și jumătate din cantitatea de pecorino romano ras. Amestecă bine pentru a obține un amestec omogen. Asezonează cu piper negru proaspăt măcinat.

Pune pastele scurse în tigaie cu baconul și ceapa. Amestecă ușor pentru a le îmbrăca în grăsimea baconului (câteva minute).

Citește și:

Îndepărtează tigaia de pe foc și adaugă imediat amestecul de ou și brânză peste paste. Amestecă rapid pentru a evita coagularea oului. Dacă sosul pare prea gros, adaugă treptat puțină apă în care au fiert pastele pentru a-l subția și mai pune preț de 1 minut pe foc.

Asezonează cu sare și piper după gust. Adaugă restul de parmezan și pecorino romano ras.

Servește paste carbonara imediat, presărate cu puțin piper proaspăt măcinat și frunze proaspete de busuioc pentru un plus de prospețime.

Bucură-te de această rețetă tradițională de paste carbonara, un deliciu italian autentic!

Sursa foto articol: MariaKovaleva/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.