Setari Cookie-uri

Câte calorii are piftia de pui sau de porc + rețetă delicioasă de piftie

Aperitivele românești de iarnă includ o serie de preparate absolut delicioase, specifice, pe care le știm deja de la bunica. Astăzi vă invităm să descoperiți o rețeta delicioasă de piftie, aflând totodată și câte calorii conține acest preparat.

Câte calorii prezintă piftia de porc?

Piftia este pe cât de gustoasă, pe atât de săracă în calorii. 100 de grame de piftie de porc poate ajunge până la cel mult 150 de calorii. Cu cât rețeta a inclus carne mai grasă, cu atât poate avea mai multe calorii.

Însă, în general, o ortie de 100g de piftie de porc prezintă între 100-150 de calorii.

Câte calorii are piftia de pui?

Piftia de pui poate fi mai săracă în calorii decât cea de porc, însă nu cu mult. 100 de grame de piftie de pui poate conține între 80 și 150 de calorii.

Este sănătos să consumăm piftie?

Piftia poate fi o opțiune de consum într-o dietă sănătoasă și echilibrată, întrucât conține colagen, substanță benefică pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor. Unele persoane pot evita consumul de piftie din diverse motive, inclusiv din considerente legate de preferințe alimentare, etice sau restricții dietetice.

Citește și:

În general, este recomandat să ai o alimentație echilibrată, care să includă o varietate de alimente pentru a asigura aportul adecvat de nutrienți. Dacă ai preocupări sau condiții medicale specifice, este întotdeauna bine să consulți un specialist în nutriție sau un medic pentru sfaturi personalizate referitoare la dieta ta.

reteta piftie calorii Foto: AnastasiaSafron/ shutterstock.com

Rețetă românească de piftie de porc

Ingrediente:

  • 1-1,5 kg de picioare de porc sau alte porțiuni bogate în gelatină (cap de porc, urechi, coadă etc.)
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță boabe de piper negru
  • 1 linguriță de piper roșu
  • Sare
  • Opțional: 2 morcovi gata fierți tăiați rondele, fire de pătrunjel opărite;

Mod de preparare:

Curățare și pregătire: Spală bine carnea, pârlește unde este nevoie, apoi pune carnea într-o oală mare și acoperă cu apă. Fierbe la foc mediu-mare timp de aproximativ 1 oră. Îndepărtează spuma care se formează la suprafață.

Citește și:

Adăugarea condimentelor: Adaugă ceapa tăiată cercuri, usturoiul pisat ori mărunțit, foile de dafin, boabele de piper negru și roșu și o linguriță de sare. Redu focul și lasă totul să fiarbă încet timp de încă o oră sau până când carnea este foarte fragedă și se dezlipește de pe oase.

Răcirea și solidificarea: După ce carnea este fiartă, scoate-o din zeamă și așează-o într-un vas unde urmează să se închege piftia, alături de rondelele de morcov și firele de pătrunjel. Strecoară zeamă și toarn-o peste carne, adăugând, dacă dorești, cercuri de ceapă. Lasă la răcit și apoi pune totul în frigider pentru câteva ore până când piftia capătă consistența dorită.

Poftă mare!

Sursa foto articol: Anastasia_Panait/ shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.