Setari Cookie-uri

Câte calorii au ficățeii de pui? Este sănătos să îi consumăm?

Ficățeii de pui la grătar sau tigaie sunt delicioși. În plus, ficatul de pui poate fi folosit și în alte preparate, cum ar fi drobul de exemplu, sau pateul. Îți propunem să descoperi câte calorii au ficățeii de pui și dacă ori când este sănătos să îi consumăm.

Câte calorii au ficățeii de pui?

Modul de preparare este important, pentru că adăugarea de uleiuri sau alte ingrediente va duce la creșterea numărului de calorii.

100g de ficăței de pui gătiți simplu, la aburi, cu puțină sare și piper aduce în jur de 100 de calorii.

Dacă alegem să prăjim ficățeii, numărul de calorii la 100g poate crește până la 130-200.

Care sunt beneficiile sănătoase ale consumului de ficat de pui?

Specialiștii ne recomandă să ne orientăm către surse BIO de carne în general. Ficatul de pui este foarte bogat în vitamine și minerale și este adesea introdus încă de la vârste fragede în alimentația omului, de la diversificare.

calorii ficatei de pui si beneficii sanatoase

Foto: nelea33/ shutterstock.com

Iată conținutul nutrițional de care ne putem bucura atunci când consumăm ficăței de pui:

Citește și:

Proteină de calitate: Ficatul de pui este o excelentă sursă de proteină, care este esențială pentru construirea și repararea țesuturilor din organism.

Fier: Este bogat în fier, un mineral vital pentru producerea de hemoglobină în sânge și transportul oxigenului în corp. Consumul regulat de ficat de pui poate ajuta la prevenirea anemiei feriprive.

Vitaminele din complexul B: Ficatul de pui conține o gamă de vitamine din complexul B, inclusiv B12, B6, niacina și acid folic. Aceste vitamine sunt esențiale pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos, producția de energie și sinteză ADN-ului.

Vitamina A: Este o sursă excelentă de vitamina A, care este esențială pentru sănătatea vederii, sistemului imunitar și menținerea sănătății pielii.

Zinc: Ficatul de pui furnizează zinc, un mineral important pentru funcționarea sistemului imunitar, vindecarea rănilor și sinteză ADN-ului.

Citește și:

Colină: Este o substanță esențială pentru funcționarea adecvată a creierului și a sistemului nervos.

Acizi grași esențiali: Ficatul de pui conține acizi grași esențiali, cum ar fi omega-3 și omega-6, care susțin sănătatea cardiovasculară.

Când este indicat să evităm ficățeii de pui?

Desigur, persoanele care aleg un meniu vegan sau vegetarian vor evită să consume carne.

Sunt însă și câteva situații când este recomandat să ceri sfatul medicului privind dieta, pentru că este posibil să limiteze consumul de ficăței de pui:

  • Niveluri ridicate de colesterol: Persoanele cu niveluri ridicate de colesterol în sânge sau probleme cardiovasculare ar trebui să consume ficăței de pui cu moderație, deoarece aceștia conțin cantități semnificative de colesterol.
  • Ficat gras: Dacă suferi de ficat gras (steatoză hepatică) sau alte probleme hepatice, ar trebui să discuți cu medicul tău înainte de a adăuga ficat de pui în dieta ta, deoarece aceștia conțin cantități semnificative de grăsimi.
  • Alți factori de sănătate specifici: În cazul unor afecțiuni precum gută sau probleme cu metabolismul fierului, pot fi necesare ajustări ale consumului de ficăței de pui. Consultă medicul pentru sfaturi personalizate.
  • Graviditate și alăptare: Femeile gravide sau care alăptează ar trebui să fie atente la sursele de fier și vitamina A, deoarece excesul de aceste substanțe poate fi problematic. În cazul consumului de ficat de pui, este recomandat să discuți cu medicul pentru a evita excesele.

Sursa foto articol: nelea33/ shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2024
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.