Setari Cookie-uri

Calorii SUSHI: un preparat delicios și sănătos totodată

Sushi se numără printre cele mai preferate preparate asiatice, cu atât mai mult cu cât există mai multe sortimente delicioase, dintre care fiecare poate alege ce îi place mai mult și mai mult. Îți propunem să descoperi câte calorii are sushi, dar și dacă este recomandat printre alegerile sănătoase în dieta de zi cu zi.

Câte calorii are sushi?

Acest preparat japonez a devenit foarte popular în lumea întreagă, iar în țara noastră este tot mai servit.

Termenul de sushi descrie, în general, o bucată de carne crudă sau afumată de pește ori fructe de mare pe o minge de orez. Sushi se mai prepară și prin rulare în frunze de alge specifice pentru această rețeta sau bambus.

Ocazional, sushi poate fi învelit în foi de soia sau chiar castravete.

Cum spuneam mai sus, există multiple variante de a prepara sushi.

În medie, 100g de sushi conține aproximativ 90-350 de calorii, iar conținutul de carbohidrați poate echivala 2-3 felii de pâine, aceasta pentru că orezul este foarte bogat în carbohidrați, în special în amidon.

Iată câte calorii conțin diferitele tipuri de sushi la 100g:

California – 175 calorii

Citește și:

Alaska – 90 calorii

Philadelphia – 140 calorii

Unagi – 175 calorii

Dragon – 190 calorii

Kyoto – 150 calorii

Tempura – 165 calorii

tipuri de sushi calorii Foto: Ostancov Vladislav/ shutterstock.com

Este Sushi un preparat sănătos?

Consumul de sushi poate fi o opțiune sănătoasă, dar depinde de ingredientele specifice și de modul în care sunt preparate. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

Pește proaspăt: Sushiul clasic include pește crud, care este o sursă excelentă de proteine sănătoase, acizi grași omega-3 și alți nutrienți benefici. Cu toate acestea, este esențial să te asiguri că peștele este proaspăt și de înaltă calitate pentru a evita riscul de contaminare.

Orez: O parte semnificativă a sushiului constă în orezul conținut. Acesta furnizează carbohidrați, dar poate conține și calorii adăugate (de exemplu zahăr).

Citește și:

Alge nori: Algele nori folosite pentru a înveli sushiul conțin o gamă aproape completă de vitamine și minerale esențiale.

Legume: Sushiul poate include, de asemenea, legume precum avocado, castraveți și morcovi, oferind o varietate de nutrienți și fibre.

Sosuri: Sosurile, cum ar fi sosul de soia și sosul de wasabi, pot adăuga sodiu și zahăr la dieta ta. Consumă-le cu măsură, dar și cu încredere totodată, pentru ca sunt surse de probiotice (sunt fermentate).

Sushi prăjit sau cu maioneză: Evită variantele prăjite sau cele cu cantități mari de maioneză, deoarece acestea pot adăuga grăsimi și calorii suplimentare.

Este în regulă să consumi zilnic sushi?

Consumul zilnic de sushi poate fi o opțiune, dar este important să fii atent la diversitatea și echilibrul nutrienților din dietă ta. Desigur, nu ne referim la cazurile când zilnic se consuma DOAR sushi, ci și alte preparate. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

Citește și:

Diversitatea ingredientelor: Sushiul poate furniza o varietate de nutrienți, dar este important să ai o diversitate în ingredientele folosite. Include pește, legume și alge pentru a asigura un aport variat de vitamine, minerale și acizi grași esențiali.

Cantități moderate: Consumul în cantități moderate este cheia oricărei diete. Sushiul poate conține calorii considerabile, mai ales dacă este consumat în exces. Fii cu băgare de seamă la porții și evită excesul.

Tipuri de sushi: Unele variante de sushi, cum ar fi cele prăjite sau cele cu sosuri bogate în calorii, pot adăuga grăsimi și calorii suplimentare meniului tău. Optează pentru variante mai sănătoase, cum ar fi sashimi sau sushi cu legume.

Alte surse de nutrienți: Asigură-te că dieta ta include și alte surse de nutrienți esențiali, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și proteinele din alte surse.

Citește și:

Siguranța alimentară a... peștelui: Dacă consumi sushi cu pește crud, asigură-te că acesta este proaspăt și provenit din surse de încredere pentru a evita riscul de contaminare.

Consultă specialistul: Înainte de a adopta o dietă în care sushiul este consumat zilnic, este întotdeauna recomandat să consulți un profesionist în domeniul nutriției sau un medic pentru a te asigura că această alegere alimentară se potrivește nevoilor tale individuale de sănătate.

O dietă variată și echilibrată este esențială pentru asigurarea unei bune stări de sănătate.

Sursa foto articol: Natalia Lisovskaya/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.