Setari Cookie-uri

De ce adultii se comporta ca niste copii? Descopera explicatia psihologilor!

Adultii se comporta ca niste copii si au un comportament imatur cand ceva se blocheaza in dinamica familiei. Adultii se comporta ca niste copii pentru a revizita inconstient ideea de copil si copilarie, intr-o incercare de a trece mai usor peste o trauma prezenta sau pentru a gestiona vechi dureri si anxietati.

Uneori adultii se comporta ca niste copii. Cu siguranta i-ai remarcat si tu pe „copiii plangaciosi” din familia ta, gasca ta de prieteni sau de la locul tau de munca! Si totusi, de ce oamenii mari au un comportament imatur? Cum intelegi oamenii imaturi? Afla parerea psihololor si vei recunoaste mai bine acei adulti imaturi, care refuza sa creasca.

foto interior si prima pagina: tugolukof Shutterstock

In orice sistem (familal, de prieteni sau la job) exista cate un copil. Uneori (in familie) un copil realmente. Alteori, pur si simplu un adult ce refuza sa creasca. Chiar daca membrii familiei sunt adolescenti, adulti, parinti, ideea, notiunea de copil este inca prezenta in acel sistem. Copilul este inca bine reprezentat in spiritul familiei. Poti remarca asta intr-o familie agitata, e personajul care tipa pentru atentie, care nu isi asuma responsabilitatea actiunilor sale. Uneori, un adult din familie sau o ruda poate prelua rolul de copil si nu e necesar sa fie cel mai mic adult din sistem. Fie rolul de copil imatur care tipa si e furios, fie acela de copil mic si dragalas. Se intampla aceasta schimbare pentru ca acel adult trebuie sa isi satisfaca o nevoie personala sau se simte obligat sa isi asume rolul acela, pentru toata lumea din familia respectiva. Uneori parintii isi asuma rolul de adulti imaturi, de copii mari. Sunt nervosi, iritabili, se victimizeaza, se dau raniti sau suferinzi, cauta sa se aiba grija de ei, cauta sa fie alinati sau remarcati.

Citește și:

Acesti adulti care se victimizeaza pot fi usor de remarcat, spun psihlogii de la Psychology Today.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.