Setari Cookie-uri

Practic: Degustarea vinului

Degustarea vinului sau arta aprecierii vinului prin degustare reprezinta o analiza amanuntita a calitatilor vinului si presupune folosirea mai multor simturi, precum gustul, mirosul, vazul si chiar auzul.

Dupa agitare, se apropie incet nasul de pahar si se miroase vinul. Cu ajutorul acestei tehnici, se va putea aprecia calitatea, intensitatea si persistenta mirosului.

Este indicat ca dupa fiecare inspiratie sa se faca pauze de 10 – 15 secunde deoarece nasul oboseste repede si nu mai poate aprecia calitatea vinului la adevarata sa valoare.

Examinarea gustativa


Examinarea gustativa reprezinta cea mai placuta parte din degustarea vinului. Se aduce paharul la gura si se ia o cantitate potrivita de vin astfel incat sa poata fi atinse cele patru zone ale limbii: dulce, sarat, acru si amar.

Se plimba timp de cateva secunde vinul prin intreaga cavitate bucala. Este indicat ca inainte de a inghiti, sa se tina vinul in gura pentru o perioada cuprinsa intre 4 si 12 secunde.

Acum, dupa cursul de degustare, te poti mandri ca stii ce presupune procesul de degustare si te poti bucura din plin de aromele imbietoare ale vinului precum un adevarat expert.

Un articol de Amelia C



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.