Setari Cookie-uri

Cum te poți proteja de insecte vara aceasta

Țânțari, căpușe, purici, viespi, muște, păianjeni și albine – acestea sunt doar câteva dintre insectele care se trezesc la viață când temperaturile cresc.

La fel ca oamenii, insectele au nevoie de hrană, apă și adăpost pentru a supraviețui. Odată ce elimini sursele de hrană și scapi de ascunzătorile lor preferate, poți reduce semnificativ riscul ca insectele să își stabilească rezidența la tine acasă. Cea mai bună metodă de a preveni apariția insectelor în locuință este să acoperi fisurile și golurile din exteriorul casei. Prin întărirea punctelor de intrare, vei diminua posibilitatea ca ele să pătrundă în interior.

Spray-urile și loțiunile împotriva insectelor reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru a te proteja de țânțari, mai ales când mergi în parcuri sau prin păduri. De asemenea, pentru a ține la distanță invadatorii, poți folosi soluții naturale, pe bază de lămâie, lavandă, mentă și scorțișoară, care vor alunga muștele și țânțarii din casă. Iar dacă instalezi plase de țânțari, te vei putea bucura de aer proaspăt fără să auzi mereu bâzâitul muștelor sau să te trezești în mijlocul nopții pentru a te lupta cu țânțarii.

Citește și:

Iată cum te poți proteja de insecte vara aceasta:

Folosește plase de țânțari

În timpul verii, mai ales în zilele călduroase și sufocante, ventilația naturală a locuinței este preferată de mulți dintre noi. Prin deschiderea ușilor și a geamurilor vei permite aerului proaspăt să intre în locuință, dar, în același timp, vei lăsa țânțarii, muștele și alte insecte să îți invadeze casa. Soluția în acest caz este, pe cât de simplă și puțin costisitoare, pe atât de ușor de intuit: folosește plase de tantari. Acestea sunt ușor de montat și de întreținut și există în variante potrivite atât pentru uși, cât și pentru ferestre.

Sigilează ușile

La fel cum o ușă încuiată ține intrușii la distanță, o ușă corect sigilată poate ține la distanță insectele. Dacă vei examina cu atenție ușa de la intrare, vei observa o mulțime de puncte de acces pentru insecte. De pildă, dacă nu există un prag la ușă, insectele pot pătrunde pe dedesubtul acesteia. Montează un prag din oțel sau aluminiu pentru a elimina acest punct de acces. În plus, este important ca ușa să se închidă etanș, astfel încât să nu existe goluri între toc și ușă.

Citește și:

Păstrează casa ordonată și curată

Indiferent cât de multe metode folosești pentru a ține la distanță insectele și oricât de bine crezi că acoperi toate punctele de acces, se întâmplă ca acești intruși să găsească o modalitate de a pătrunde în casă. De aceea, este important să nu le oferi condițiile necesare de a rămâne. Acest lucru înseamnă să menții mereu locuința curată și ordonată și să nu lași mâncarea neacoperită.

O casă dezordonată este un teren fertil de reproducere pentru insecte. Ascunse într-o grămadă de ziare sau printre hainele aruncate în vreun colț al camerei, insectele se pot reproduce în număr mare înainte de a fi descoperite. În acel moment, va fi mult mai dificil să scapi de ele.

Citește și:

De asemenea, fără o sursă de hrană, insectele își vor continua drumul spre o altă locuință. Nu le oferi prilejul să ia cina în casa ta și depozitează toate alimentele în recipiente etanșe. Totodată, limitează consumul alimentelor într-o singură zonă a casei. Șterge rapid firimiturile și spală imediat vasele, astfel încât să elimini orice sursă de hrană pentru insecte.

Unele dintre fisurile din construcția casei, care permit insectelor să pătrundă în locuință, sunt aceleași care permit schimbul de temperatură. Astfel, dacă iei măsurile necesare pentru a te proteja de insecte, vei reduce și consumul energetic.

Sursă foto: Kwangmoozaa/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.