Setari Cookie-uri

De ce sunt importante exercițiile fizice pentru sănătatea fizică și mentală ?

Sănătatea este mai importantă decât orice, fiind de departe cel mai prețios lucru pe care o persoană îl poate avea. Menținerea unei stări bune de sănătate, este extrem de importanta și există mai mulți factori care pot o pot influența.

Printre cei mai importanți factori de luat în considerare în ceea ce privește menținerea stării de sănătate, număram alimentația și exercițiile fizice. Acestea contribuie extrem de mult atât în ceea ce privește sănătatea mentală cât și sănătatea fizică, ceea ce înseamnă că trebuie să luăm în considerare aceste aspecte și să încercăm să ne asigurăm o alimentație bazată pe o diete mai sănătoasă, precum și să menținem un program zilnic de exerciții fizice. Chiar și o simplă plimbare de o oră, poate face diferența și ne poate face să ne simțim mai bine.

În ceea ce privește alimentația, în general este mult mai ușor de respectat, însă, în majoritatea cazurilor, menținerea unui program constant de exerciții fizice este dificil de respectat din motive de timp sau de lipsa motivației.

Citește și:

Exercițiile fizice regulate, mult mai importante pentru sănătatea fizică și mentală față de cum ne-am putea imagina la început. Multe persoane consideră că pot face acasă tot ce au nevoie, însă, adevărul este că adesea sunt amânate din motive precum lipsa timpului, fapt care este total fals în majoritatea cazurilor.

Care sunt cele mai importante beneficii în ceea ce privește exercițiile fizice regulate? Există mai multe aspecte care trebuie luate considerare în ceea ce privește sănătatea fizică, de la creșterea rezistenței și a forței fizice, până la menținerea unei greutăți optime, îmbunătățirea circulației sângelui, sănătatea osoasă și lista poate continua.

Creșterea rezistenței și a forței fizice este probabil motivul principal pentru cei care aleg această cale a menținerii unui program de exerciții fizice, în special fiind preferată varianta în care se cumpără un abonament la o sală profesională de forță. În acest sens, mulți dintre cei care ajung să practice exerciții fizice la o sală de forță și care își doresc o evoluție mai rapidă sau chiar să facă performanță în anumite activități care necesită o condiție fizică bună, apelează suplimentar la produse corespunzătoare . În cazul în care și tu ești interesant de astfel de produse pentru a face performanță în adevăratul sens al cuvântului, ai posibilitatea să vezi detalii despre BiotechUSA la doar un click distanță, având posibilitatea de a alege dintr-o gamă foarte variată de produse disponibile la un raport preț/calitatea avantajos.

Citește și:

Greutatea corporală este de asemenea un factor foarte important pentru toți oamenii, atât în ceea ce privește aspectul fizic exterior, cât și în ceea ce privește starea de sănătate care poate să fie ușor de influențat în cazul în care vorbim despre o greutate corporală ridicată. A stabilii și respecta un program strict de exerciții fizice și în combinație cu o alimentație corespunzătoare, aveți posibilitatea de a controla mai ușor greutatea corporală dorită.

Pe lângă toate acestea care sunt mai degrabă aspecte care țin de impactul exterior fizic, sistemul circulator poate să fie serios afectat în cazul în care discutăm despre o viață sedentară, fără o alimentație corectă și fără exerciții fizice regulate. Exercițiile fizice practicate în mod regulat, au o contribuție foarte mare la scăderea tensiunii arteriale, precum și la reducerea nivelului de colesterol rău, lucruri care ajută la menținerea unei inimi mai sănătoase. În plus, este de menționat și faptul că, riscul apariției bolilor cardiovasculare este considerabil redus.

Citește și:

Mobilitatea fizică nu se referă doar la a avea o greutate corporală optimă, ci și la sănătatea sistemului osos. Atât alimentația corectă dar în special exercițiile fizice regulate, pot ajuta extrem de mult la întărirea oaselor prevenind osteoporoza, afecțiune care este frecventă la persoanele în vârstă.

Dincolo de beneficiile aduse de exerciții din punct de vedere al sănătății fizice, beneficiile aduse în ceea ce privește sănătatea mentală nu sunt deloc de neglijat. În acest caz, este vorba despre efecte împotrivă stresului și de îmbunătățire a stării generale de spirit.

Exercițiile fizice ajută la eliberarea endorfinelor, adică acei “hormoni ai fericirii”, compuși care au potențialul de a scădea nivelul de stres și de a reduce anxietatea. În acest fel, discutăm despre o îmbunătățire a stării de spirit, ceea ce vă crește și încrederea în sine, aspect extrem de benefic în cazul persoanelor cu o sănătate mentală sensibilă.

Citește și:

Deși puțini cunosc acest lucru, trebuie menționat și faptul că, exercițiile fizice ajută la creșterea nivelului de energie. Pe moment este de la sine înțeles că se va instala o oarecare stare de oboseală, însă, în general pe parcursul unei zile, nivelul de energie va crește datorită faptului că se vă îmbunătății circulația sângelui în întreg organismul. Energia suplimentară simțită datorită exercițiilor fizice, se va simți atât din punct de vedere mental cât și fizic.

Mulți dintre noi, datorită stresului din viața de zi cu zi, avem probleme cu somnul. Și în acest caz, exercițiile fizice contribuie extrem de mult la asigurarea unui somn mai liniștit, reducând stările de insomnie, prin reglarea ritmului cicardian.

Citește și:

Există o mulțime de beneficii care vin la pachet cu menținerea unui program de exerciții fizice și tocmai din astfel de motive, este recomandat că și tu să începi să iți organizezi mai bine timpul și viața în general, și cu siguranță vei putea observa schimbări importante pe termen lung. Nu este necesară decât puțină voință și determinare iar avantajele exercițiilor fizice le vei putea observa încă din primele zile.

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.