Setari Cookie-uri

Cum sa folosesti parfumul ca repelent pentru insecte

O vacanta petrecuta in natura se poate termina urat daca in zona isi fac aparitia micii dusmani zburatori si muscatori - tantarii si alte insecte.

Tocmai ce m-am intors din Delta Dunarii, unde am petrecut un weekend fix pe sufletul meu.

Cafea bauta pe butuc de copac in curte, pisicute si catei in jurul meu, flori multicolore si verdetea cat vezi cu ochii, plimbari cu barca, seri racoroase si liniste vindecatoare. De fiecare data cand ajung acolo nu-mi doresc sa ma mai intorc in orasul asta aglomerat.

Insa nu vara este anotimpul pe care vreau sa-l petrec in Delta, oricat de frumos ar fi cu natura colorata. Toate amintirile facute acolo in acest weekend sunt umbrite de mancarimile insuportabile pe care le am de la muscaturile de tantari si alte goance.

Trec peste orice obstacol, mai putin peste plasa de tantari care se lasa la usa oricarei incaperi, la fereastra sau geam, odata cu lasarea serii.

Parfumuri cu arome placute care lupta impotriva insectelor

Se spune ca niciun spray care promite sa ne apere miraculos de tantati nu are putere in Delta Dunarii si chiar tind sa dau crezare acestei vorbe.

Citește și:

De curand, insa, am aflat ca exista parfumuri pe care le putem folosi de zi cu zi si care lupta impotriva acestor mici dusmani zburatori.

Chiar daca vara este despre parfumuri dulci, florale, fructate, care ne duc cu gandul la vacanta, daca nu vrem sa suferim din cauza intepaturilor de insecte, ar trebui sa le evitam pe acestea.

In schimb, putem opta pentru arome de citrice, menta, ierburi aromatice si note de apa proaspata si racoritoare. Nu doar ca ne vor apara de insecte, dar ne si vor asigura prospetime intreaga zi.

Parfumurile de citrice (lamaie, grapefruit) au o putere fantastica de a tine departe insectele de noi. La fel se intampla si in cazul parfumurilor din ierburi aromatice (menta, cimbru, cedru si eucalipt). Eucaliptul si menta, care noua ne fac atata bine, afecteaza sistemul respirator al insectelor care vor sa ne atace si le sufoca.

Citește și:

Cele mai sacaietoare insecte sunt cele care musca, iar acestea pot fi tinute departe cu ajutorul parfumurilor cu note de menta, smochine, cedar, mirt si busuioc. Multe insecte urasc chiar si mirosul dulce de vanilie, care le impiedica sa gaseasca sursele de mancare.

Parfumuri impotriva tantarilor

Cum ne aparam de tantari si alte insecte

Parfumul nu este singura solutie. Inainte de a apela la acesta, ar trebui sa mai luam in calcul si alte posibile masuri pentru a minimiza expuerea la atacul insectelor. Iata cateva dintre ele:

  • Evita imbracamintea in culori vii, poarta imbracaminte de culori in ton cu cele ale mediului in care te afli, deoarece tantarii ne identifica partial dupa culorile contrastante;
  • Poarta haine cu maneca lunga si pantaloni lungi, acestea avand rolul de a retine mai putina caldura ce atrage tantarii;
  • Evita produsele de ingrijire personala (geluri de dus, sampoane etc.) cu arome puternice, in special cele dulci, florale, deoarece acestea atrag tantarii;
  • Incearca sa pastrezi lumina in afara casei la un nivel minim, in special pe terasa si in apropierea usilor de intrare – insectele sunt atrase de lumina;
  • Instaleaza plase anti-tantari la usi si tine-le inchise in special la apusul soarelui cand tantarii sunt cel mai activi.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Maridav

Citește și:

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.