Setari Cookie-uri

Trenciuri scurte lejere: ideale în orice sezon

Trenciul, pe numele său anglo-saxon ”trench-coat” (haină de tranșee) este o variantă devenită clasică deja și în vestimentația feminină. Nu se demodează niciodată, ci doar se transformă, cu fiecare sezon. Și pentru că anul acesta, și în vară și în toamna ce vine, această jachetă a fost piesă de rezistență, azi aduc în discuție câteva modele de trenciuri scurte lejere, altfel decât cele ”banale”,sau clasice, obișnuite.

Ce tot atâta clasic, fetelor? E frumos și ritmul clasic, dar să-l mai ”spargem” din când în când cu mici detalii inovatoare. Un volan, o culoare surprinzătoare, o broderie, un decupaj, și lista rămâne deschisă! Și în cazul modelelor de trenciuri scurte lejere alese de mine, am mers pe classic with a twist, adică clasic cu ceva în plus.

Și asta pentru că trendurile acestui sezon cald, cât și al viitorului sezon rece se întâlnesc la intersecția dintre clasic și inedit. Dar mărturisesc că m-a atras și faptul că multe case de modă au propus trenciuri scurte croite larg, confortabil, în colecțiile lor.

Ce trebuie să știi este faptul că adesea trenciul, deși o piesă inspirată de moda bărbătească, ba chiar de uniforma de război, anul acesta – atât vara, cât și de la toamnă – este propus în stiluri feminine opulente, prețioase, creative, senzuale. Acestea fiind spuse, hai să îți prezint cele mai frumoase trenciuri scurte la modă, la care poți apela acum, în serile răcoroase, dar și de la toamnă, în zilele ploioase.

Citește și:

Trenciul se poartă mult de la toamnă: vezi ce țesături și culori să alegi

În vara aceasta a fost nebunia contrastelor masculin/feminin. Și într-o oarecare măsură, ea continuă și la toamnă. Când vorbim despre trenciuri scurte lejere, în vara asta ele s-au purtat, pe lângă metodele clasice cu blugi, cu ținuta office sau cu fusta conică, în combinații senzuale, contrastante.

În vara aceasta, designerii au propus ca mix must-have să asortezi trenciuri scurte croite larg, cu rochii și fuste transparente, vaporoase, fluide, eterice, feminine. Voal, tulle, dantelă și alte materiale transparente au ieșit în evidență alături de jachetele de tranșee. Adesea combinate cu pantofi cu toc, sandale dar și cu ghete sau bocanci, trenciurile au fost antiteza feminității reprezentată de voal, în sezonul cald.

Citește și:

Este, dacă vrei, felul prin care creatorii de modă aduc un manifest al femeii ce este vulnerabilă, știe că este, acceptă că este, dar a găsit și metode a aduce o armură, de a fi curajoasă și de a cuceri lumea!

trenciuri scurte lejere la modă în sezonul de tranziție

Vezi trenciuri colorate Trenci roșu scurt

Trenciuri cu decupaje și volnașe

Trenciuri scurte lejere - de ales pe cele cu detalii interesante!

Și acest manifest al modei continuă și în sezonul de toamnă-iarnă ce urmează. Vei putea etala trenciuri scurte la modă și în sezonul rece. De altfel, în ceea ce privește lungimea, orice fel de model de trench-coat va fi IN. Departajarea fashionistelor se va face în ceea ce privește culoarea, croiala, detaliile de croială, textura și țesătura. Acestea fiind spuse, trebuie să știi că se vor purta multe trenciuri scurte lejere, realizate din materiale interesante.

Citește și:

Cu croială clasică, trenciurile deosebite ies în evidență prin materialul folosit. Vinilin, tweed, piele, metalic lucios, stofe în carouri sau „picior de cocoș”, animal print, modele cu asimetrii, inserții de blană, toate se întâlnesc în trendurile de toamnă. Și, dacă nu ies în evidență prin țesătură, cele mai cool trenciuri scurte croite larg sunt accentuate de culoare.

Se poartă mult culorile tari, accentele acide sau intense de culoare pură. Așa că alege roșu-mac, cyclamen, fuchsia, oranj, cobalt sau verde intens. Și dacă totuși nu preferi tonurile stridente sau dorești o abordare mai versatilă, mai aproape de ”clasic”, alege gama de pasteluri (rămân la modă) sau tonurile neutre, marourile, nude-ul ori non-culorile alb și negru.

Citește și:

Mai există un factor de departajare când vine vorba de trenciuri scurte la modă. El se referă la elementele de croială și la aplicații sau inserții spectaculoase. Dacă vrei să porți trenciuri scurte lejere ”altfel”, caută modele cu asimetrii, cu gulere mari, cu mâneci bufante, cu umerii mari, cu broderii, cu decupaje (un trenci cu umerii decupați bifează două trenduri într-unul!), cu volane, cu inserții de materiale prețioase, diferite!

După cum vezi, ai atâtea trenciuri scurte la modă din care să îți alegi favoritul! Te invit să faci propriile mixuri și să pășești în toamnă cu curaj, ca o adevărată femeie a momentului.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.