Setari Cookie-uri

Cum poți folosi uleiurile esențiale pentru îngrijirea tenului 

Aleg pe cât posibil să nu poluez nici casa, nici corpul cu chimicale. Produsele de curățenie sunt cât mai aproape de natură și sunt mai prietenoase cu plămânii mei și câinele meu. Iar în ceea ce privește cosmeticele, caut cât mai mult produsele de îngrijire cu ingrediente naturale, fără multe chimicale, fără testare pe animale. De aceea tot citesc informații despre uleiuri esențiale pentru îngrijirea tenului.

Despre uleiurile volatile trebuie să știi că sunt extrase din frunzele, florile, rădăcinile, rășinile, scoarța, după caz, a plantelor. Mai trebuie să știi că sunt substanțe concentrate, cu multe beneficii, dezvoltate de plantă, în două scopuri: de protecție și de comunicare. Plantele creează uleiuri esențiale pentru a chema polenizatori, deci ca să crească, dar și pentru a respinge insecte, mamifere care s-ar putea hrăni din plantele respective. Mai mult, uleiurile esențiale ar avea, spun unii cercetători capacități de vindecare. Așa că, adesea, compușii din uleiuri volatile ne pot ajuta și pe noi, oamenii.

Eu, sunt adepta științei și a medicinii cu suport demonstrat în spate, dar recunosc că pentru scopuri de relaxare folosesc uleiuri esențiale. Uneori le mai folosesc și la mici afecțiuni de sezon rece (mereu în completarea tratamentului prescris de medic). Și acum am decis să dau o șansă și acestor uleiuri esențiale pentru îngrijirea tenului.

Citește și:

Astăzi vorbim despre uleiuri volatile pentru rejuvenarea tenului, recomandate pentru diminuarea ridurilor, menținerea hidratării și a elasticității pielii. Și vom aborda și ce uleiuri esențiale pentru un ten curat și tânăr, fără acnee și iritații poți folosi. Desigur, vom discuta și despre felul în care se recomandă să folosești uleiuri esențiale pentru îngrijirea tenului, în tratamente locale, aplicate pe piele.

Folosește aceste uleiuri esențiale pentru îngrijirea tenului

  • Geranium este unul dintre cele mai des recomandate uleiuri esențiale pentru îngrijirea tenului. Se folosește pentru a menține tenul suplu, pentru a regla secreția de sebum și pentru hidratare.
  • Trandafirul este extras în uleiurile esențiale destul de scumpe, însă este recomandat mai ales pentru menținerea unui ten plin, hidratat, fresh, cu aspect tânăr. Și, în aromaterapie ar fi eficient în a calma emoțiile intense negative.
  • Lavanda este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri volatile, mai ales pentru efectul ei calmant, ușor sedativ. Pentru piele, lavanda e recomandată să calmeze micile iritații, să mențină hidratarea și pentru antioxiodanții ce mențin tenul tânăr, fără erupții și curat.

Folosește aceste uleiuri volatile pentru rejuvenarea tenului

  • Mirul este o rășină des recomandată în tratmentele pentru ten. Mirul este unul dintre cele mai des recomandate uleiuri volatile pentru rejuvenarea tenului. El diminuează ridurile fine și are capacități de eliminare a toxinelor.
  • Tămâia este, ca și mirul, o rășină folosită în uleiuri volatile pentru rejuvenarea tenului. Este unul dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru îngrijirea tenului, menținând elasticitatea, hidratarea și tinerețea lui.
  • Ylang Ylang este adesea folosit în industria cosmetică și de îngrijire. În tratamentele pentru ten el conferă antioxidanți și un ten luminos, curat.

Folosește aceste uleiuri esențiale pentru un ten curat, dezinfectat

  • Lămâia este una dintre cele mai des întâlnite esențe în gama de uleiuri esențiale pentru un ten curat. Din coajă de lămâie, uleiul volatil de lămâie intensifica micro circulația, are efect anti-inflamator local, micșorează porii, fiind astringent și stimulează limfa să elimine toxinele. În plus el reglează tonul pielii, eliminând petele hiperpigmentare. Nu îl folosi ziua, când ieși afară, căci sporește arsurile solare.
  • Arborele de Ceai este și el pe lista cu uleiuri esențiale pentru îngrijirea tenului. Este recomandat la tenul cu acnee, cu probleme, cu exces de sebum, cu iritații. Acest ulei ar avea capacități antifungice, antibacteriene, antivirale, dezinfectând bine suprafața pe care este aplicat.
  • Menta este și ea folosită în uleiuri esențiale pentru un ten curat. Stimulează circulația locală, reîmprospătează și ajută la vindecarea micilor leziuni, dezinfectând zona și având efect anti cicatrizant.

Folosește aceste uleiuri esențiale pentru ten cu iritații, sensibil

  • Eucalyptul este folosit și el în uleiuri esențiale pentru îngrijirea tenului. El stimulează circulația locală și are efect de amorțire. În plus este anti-inflamator, și este indicat în erupții, acnee, coșuri, mici iritații.
  • Rozmarinul este și el folosit în uleiuri esențiale pentru un ten curat. El dezinfectează și simulează circulația pe zona unde este aplicat.
  • Menta și Lavanda se recomandă, din ce am citi, în această combinație, dacă e vorba de iritații și ten sensibil. Menta dezinfectează iar lavanda vindecă.

uleiuri esențiale

Citește și:

Alege uleiuri esențiale de aici

Mai trebuie spus că dacă alegi să folosești uleiuri volatile pentru rejuvenarea tenului, pentru curățarea lui sau pentru hidratare, va trebuie să le aplici local, pe zonele afectate. Întrucât dacă folosești uleiuri esențiale pentru îngrijirea tenului, direct pe piele, ele sunt substanțe concentrate și pot irita, asigură-te că:

  1. Testezi un petic mic de piele, să elimini eventualele effecte adverse –iritații, umflături, răni, arsuri – sau alergii.
  2. Să diluezi mereu uleiurile are îți ating pielea (în creme, duș, băi fierbinți, comprese, loțiuni, cosmetice homemade) cu uleiuri grase, lipidice, de legătură. Aceste uleiuri presate la rece, au mulți acizi grași și diluează uleiul esențiale, dar adaugă și ele avantaje: hidratare, rejuvenare, curățare. Folosește ulei de cocos, Jojoba, ulei de avocado sau ulei de Argan, ori ulei de struguri și de migdale dulci, întrucât sunt ușoare și nu blochează porii.

uleiuri de diluat uleiurile volatile

Citește și:

Vezi uleiuri de diluat uleiurile volatile aici

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.