Setari Cookie-uri

Scrisoare pentru viitoarea mea nora: Ma rog la Dumnezeu sa intelegi cat de importanta esti

Aceasta mama a trei baieti are un lucru extrem de important pe care vrea sa il spuna viitoarelor sale nurori.

Cineva m-a intrebat recent ce fel de barbati imi doresc ca fiii mei sa ajunga atunci cand vor creste. Cred ca ma gandesc la asta in fiecare zi.

Chiar daca ma uit la baietii mei si inca ii vad copii, iata ca nu mai cresc copii. Eu cresc barbati. Barbati care intr-o zi vor deveni tati si soti – unul dintre cele mai importante roluri pentru un om. E treaba mea ca mama sa ii cresc astfel incat sa isi indeplineasca aceste roluri cat mai bine. M-am angajat la aceasta responsabilitate si trebuie sa ma ocup de ea in fiecare zi.

Asadar…

Pentru viitoarea mea nora,

Am cateva lucruri pe care vreau sa ti le spun. Aceasta scrisoare nu va acoperi tot insa, din fericire, vom mai avea timp de vorbit si in viitor.

Eu nu te cunosc inca, insa te iubesc. Te iubesc atat de mult pentru ca, intr-o zi, si tu imi vei iubi fiul. Iar el iti va raspunde cu aceleasi sentimente.

Citește și:

Va veni o zi in care acest baiat murdar, prostut si nebun va fi al tau. El va fi intotdeauna al meu, insa tu imi vei lua locul in foarte multe feluri.

Intr-o zi mana ta o va inlocui pe a mea. Ochii tai ii vor aduce linistea de care are nevoie, iar inima ta va fi casa lui.

Pe tine te va saruta de noapte buna.

Cu tine va impartasi visele sale.

Tu vei fi cea care ii va oferi alinare cand va fi speriat.

Tu vei detine inima lui. Aceeasi inima ce bate aproape de pieptul meu in fiecare noapte.

Intr-o zi, draga mea, acea persoana importanta din viata lui vei fi tu.

Intotdeauna am crezut ca voi avea o fiica. Acum stiu ca acea fiica vei fi tu. Vreau sa stii ca ma rog pentru tine in fiecare zi, la fel cum ma rog si pentru fiii mei.

Acum, tu esti totul pentru parintii tai, la fel cum fiii mei sunt totul pentru mine. Ma rog la Dumnezeu sa fii iubita. Ajutata si incurajata. Ma rog sa fii invatata sa te iubesti mai intai pe tine deoarece fara acea dragoste puternica, nu vei fi la fel de pregatita sa ii iubesti si pe ceilalti cu usurinta. Ma rog sa fii invatata in fiecare zi ca esti un dar de la Dumnezeu. Ma rog sa stii intotdeauna ca atunci cand Dumnezeu se uita catre tine, te vede ca pe o printesa.

Citește și:

Imi cresc copilul pentru ca intr-o zi sa te vada la fel.

Ma rog sa intelegi cat de importanta esti si sa te respecti…. Sper ca esti invatata sa ii respecti pe ceilalti. Ma rog sa nu iti fie teama sa spui ceea ce simti si sa nu iti tii sentimentele si parerile in frau. Barbatii au nevoie de o astfel de femeie in viata lor.

Vreau sa stii ca desi voi face o gramada de greseli, mi-am luat angajamentul de a imi creste copilul pentru a te respecta. Nu voi fi in niciun fel responsabila pentru frumusetea sau defectele lui. Mama mea m-a invatat asta.

El este liber; are propria gandire si propriile sentimente. Le vei descoperi atunci cand vei ajunge sa il cunosti. Si, intr-o zi, il vei cunoaste mai bine decat oricine altcineva din lume. Ofera-i spatiul de a fi el insusi, iar eu il voi invata sa faca acelasi lucru pentru tine.

El nu te va completa. Si nici tu nu il vei completa pe el. Numai Dumnezeu poate face asta. Dar ma rog sa va ajutati reciproc si sa va incurajati unul pe altul pentru a fi mai buni impreuna decat sunteti pe cont propriu.

Citește și:
  • Scrisoare către univers - ALB - 911
  • rareș cântă despre acea Jumătate
  • rareș cântă despre acea Jumătate

Iti promit sa te las in vietile noastre. Iti promit ca voi fi acolo pentru a iti impartasi secretele mele si tot ce stiu despre el pentru ca tu sa il iubesti si mai mult. Cand va veni acea vreme, voi avea incredere in tine cu toata inima mea asa cum tu vei avea incredere in el. Imi cresc fiul pentru a il ajuta sa inteleaga valoarea inimii unei femei. Aceasta este de nepretuit si, odata ce a fost distrusa, nu o va mai putea face cum a fost inainte.

Acesta nu este intotdeauna un lucru rau, dar nu vreau ca fiul meu sa fie cel care iti frange inima. De asemenea, vreau sa iti amintesti ca nu poate fi cel care sa iti vindece inima. Din nou, numai Dumnezeu poate face asta. Dar eu il voi educa astfel incat sa te pretuiasca si sa iti merite dragostea. Il voi creste in asa fel incat sa inteleaga cat esti de valoroasa. Sa te respecte asa cum si tu il respecti.

Ma straduiesc sa imi cresc baietii in asa fel incat acestia sa invete cum sa fie puternici, insa in acelasi timp vulnerabili. Indrazneti, dar umili. Curajosi si neinfricati. Mereu dispusi sa ceara ajutorul atunci cand au nevoie.

Citește și:

Ma rog ca fiul meu sa te conduca bine in viata si sa fie mandru ca primeste dragostea ta. Ma rog sa te serveasca, insa ca tu niciodata sa profiti de sacrificiul lui.

Ma rog ca el sa inteleaga rolul lui de barbat si sa isi traiasca viata cu integritate, onoare, onestitate, credinta si umor. Ma rog sa isi urmeze visele si pasiunile si ca nimic sa nu ii stea in cale pentru a le vedea indeplinite.

Mi-am luat angajamentul de a imi transforma fiul intr-un barbat independent. Niciodata sa nu imi iei rolul de mama – vreau ca eu sa imi fac treaba bine. Vreau sa il invat sa aprecieze femeile si sa stie cat de speciale suntem. Promit sa il cresc intr-o asa maniera incat intotdeauna sa isi aminteasca de faptul ca tu esti fiica unor persoane si ca ii apartii lui inainte de a ii apartine lui Dumnezeu si parintilor tai.

Ma rog in fiecare zi ca tu sa imi iubesti fiul, ca dragostea voastra sa fie intotdeauna tot mai mare. Ma rog ca el sa te iubeasca la fel cat il iubesti si tu pe el. Sper ca voi sa construiti o viata impreuna, sa nu uitati de unde ati plecat si sa ramaneti intotdeauna puternici. Veti avea nevoie unul de celalalt in aceasta viata. Desi il invat sa iti fie alaturi si nu sa aiba nevoie de tine, vor fi momente in care va trebui sa ii fii alaturi.
Trebuie sa va sprijiniti reciproc. Sa va iubiti si sa va respectati.

Citește și:

Zgomotul facut de cei din jur va fi foarte puternic. Nu va fi mereu usor pentru voi. S-ar putea sa fie zile in care sa te uiti la el si sa pui la indoiala orice decizie pe care ai luat-o. In acele momente, te rog sa iti amintesti de temelia pe care ati construit-o impreuna si sa te gandesti de ce ai ales sa fii langa el.

Iti promit ca in fiecare zi imi voi invata fiul aceleasi lectii. Voi sadi seminte de dragoste in inima lui in fiecare clipa. Promit sa ii arat cum sa aiba grija de el. Cum sa isi spele hainele, cum sa gateasca si sa nu astepte ca tu sa faci totul. Cum sa fie partenerul tau. Promit sa ii dezvolt sensibilitate si, in acelasi timp, sa ii intaresc puterea. Sa il invat cum sa te prinda atunci cand vei cadea… si sa nu iti dea drumul decat atunci cand vei fi bine. Sa te iubeasca. In totalitate. Sa te vada pentru ceea ce esti si nu pentru ceea ce ii poti oferi.

Citește și:

Promit sa il cresc sa fie suficient de puternic astfel incat sa fie puternic si pentru tine.

Sunt foarte multi ani pana cand ne vom intalni. Insa in fiecare zi ma voi ruga pentru tine. Te voi iubi. Si cand te voi intalni, te voi iubi si mai mult decat te iubesc. Pentru ca imi iubesc fiul. Iar tu vei deveni fiica mea.

Sursa material: foreverymom

foto prima pagina: mireasa, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.