Setari Cookie-uri

Aceasta lectie incredibila iti poate schimba viata

Un experiment psihologic simplu poate aduce fericirea in viata ta.

Se spune ca daca vrei sa iti schimbi viata trebuie ca mai intai sa schimbi modul in care gandesti. Nu te mai concentra asupra lucrurilor negative, comparandu-te cu altii, barfind si plangandu-te.

Pare destul de usor, nu? Mai mult decat atat, o multime de oameni cred sincer ca ei sunt cei norocosi deoarece traiesc lasandu-se condusi de regulile gandirii pozitive si de o atitudine optimista.

Un experiment simplu poate fi o schimbare radicala in viata ta:

Poarta o bratara mov timp de 21 de zile fara sa te plangi. De fiecare data cand vrei sa te plangi, muta bratara pe incheietura celeilalte maini si incepe din nou de la ziua 0.

Potrivit psihologilor, culoarea violet are un efect energizant asupra creierului tau, reduce anxietatea si iritarea... si 21 de zile sunt suficiente pentru a iti crea un nou obicei. Cu toate acestea, daca nu ai o bratara violet, o banda de cauciuc sau o alta bratara sunt suficiente.

Citește și:

Will Bowen, psihologul care a sugerat acest experiment, a recunoscut ca el a reusit sa treaca peste cele 21 de zile fara a se plange abia dupa trei luni de incercare... iar cei mai multi oameni au nevoie de 5 pana la 6 luni pentru a realiza acest lucru.

In primele cateva saptamani poti schimba bratara de pana la 10-20 de ori pe zi.

Aceasta metoda s-a dovedit a fi atat de eficienta incat milioane de oameni din intreaga lume s-au alaturat.

In acest timp, oamenii invata sa observe lucruri pozitive atat la ei, cat si la lumea din jurul lor. Si se pare ca viata nu este atat de rea si ca suntem inconjurati de o multime de lucruri interesante si pozitive. Trebuie sa facem un efort, insa incetul cu incetul reusim sa vedem binele din jurul nostru.

sursa material: brightside.me

foto prima pagina: alicjane, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.