Setari Cookie-uri

Retete cu stevie: o sursa excelenta de vitamine

Stevia este bogata in antioxidanti, minerale si fibre si ajuta la detoxifierea organismului.

Stevia este cunoscuta ca un aliment care ajuta la vindecarea organismului si este folosit in cura de detoxifiere de primavara. Mai mult decat atat, aceasta are foarte multe proprietati nutritive, este saraca in calorii si este foarte utila in dietele sanatoase. Am ales pentru voi 3 retete cu stevie delicioase, sanatoase si care poti fi mancate si de post.

retete cu stevie
Foto: ciorba de stevie, Shutterstock

Retete cu stevie pe care trebuie sa le incerci

Ciorba de stevie

Ai nevoie de 6 legaturi de stevie, 1 legatura leustean, 2 cepe galbene, 1 litru bors, 4 morcovi, 1 ardei gras, 1 radacina telina medie, 3-4 linguri cu bulion, ½ cana cu orez, ½ cana de apa, sare. Legumele se spala si se toaca marunt, apoi se lasa putin deoparte. Intr-o oala cu apa se adauga sare, ulei si bulion, apoi se pune pe aragaz. Cand incepe sa fiarba apa se adauga legumele si se lasa cateva minute. Cand sunt aproape gata, se dauga orezul, borsul si stevia si se maia lasa la fiert cateva minute. La final se aduga leusteanul tocat.

Citește și:

Mancare de stevie

Sunt necesare 2-3 linguri de bulion, 4-5 legaturi de stevie, 3 linguri ulei, 4-5 fire ceapa verde, sare si vegeta. Inainte de a pregati aceasta reteta delicioasa, stevia trebuie sa fie spalata foarte bine in mai multe ape, apoi se rup cozile si nervurile mai groase. Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand ajunge la punctul de fierbere se aduag stevia si se lasa pana mai da de doua ori in clocot. Se scurge bine intr-o sita apoi se taie bucati. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei cu putin apa, se adauga bulionul si jumatate din cana in care a fiert stevia. Cand incepe sa fiarba, se aduga stevia, sarea si vegeta, se amesteca bine si e gata de servit.

retete cu stevie
Foto: mancare de stevie, Shutterstock

Rulouri de stevie cu ciuperci

O reteta pe care cu siguranta o veti indragi de la prima gustare. Ai nevoie 20 de frunze de stevie, 2 cepe mari, 200 g ciuperci (toacte si fierte), 6 catei de usturoi pisati, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, 50 g pesmet. Frunzele de stevie se oparesc putin in apa fiarta, iar ceapa se caleste 1-2 minute in ulei. Intr-un castron se pun ciupercile, ceapa calita, boiaua, uleiul, sarea, usturoiul si pesmetul, apoi se amsteca bine. Din compozitia rezultata se ia o lingura si se pune la capatul fiecarei frunze de stevie, apoi se ruleaza. Rulourile obtinute se pun intr-o tava si se lasa la cuptorul preincalzit timp de 10 minute. Se servesc de preferat calde.

Foto prima pagina: stevie, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.