Setari Cookie-uri

Ingrijirea calcaielor crapate

Calcaiele crapate sunt o problema minora ce afecteaza insa majoritatea femeilor. Inestetice dar uneori si dureroase, calcaiele degradate sunt adesea lasate in afara rutinei de infrumusetare fie datorita faptului ca pot fi ascunse in pantofi, fie pentru ca ingrijirea lor necesita un efort continuu. Degradarea calcaielor are loc in timp iar lipsa de ingrijire potrivita nu face decat sa agraveze problema.

V-am pregatit si cateva retete naturiste pe care le puteti folosi pentru a trata calcaiele crapate.

1. Baie cu bicarbonat de sodiu

Pregateste niste apa calda intr-un lighenas in care sa iti poti scufunda laba piciorului. Adauga o lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu si stai cu picioarele in apa pentru 10 minute. Daca e nevoie foloseste o piatra ponce pentru a curata calcaiele. Dupa baie tamponeaza talpile cu un prosop de bumbac si aplica o crema hidratanta. Poti folosi in loc de crema putin ulei de ricin sau ulei de cocos. Nu uita sa iti invelesti talpile peste noapte cu sosete din bumbac pentru a lasa crema sa isi faca efectul. Repeta aceasta procedura de 2 ori pe saptamana.

2. Crema pentru calcaie

Pentru aceasta crema ai nevoie de ceara, ulei de cocos, unt si tablete de camfor. Amesteca 3 parti ceara, o parte ulei de cocos, o parte unt topit si cam 10 tablete de camfor. Incalzeste bine amestecul in bain-marie iar apoi lasa sa se raceasca. Vei obtine o crema cu o consistenta moale pe care o poti pastra intr-un recipient potrivit. Aplica aceasta crema inainte de culcare si protejeaza-ti picioarele cu sosete.

3. Tratament cu lapte

Fierbe o ceasca de lapte, adauga sucul de la o lamaie si o lingurita de glicerina. Lasa amestecul jumatate de ora dupa care aplica-l pe talpi peste noapte. Vei observa ca acest tratament iti va hidrata calcaiele si ti le va repara treptat.

4. Tratamente cu fructe si legume

Fructele si legumele s-au dovedit a fi si ele utile in tratarea pielii crapate, nu doar din interior ci si din exterior.

Spre exemplu, miezul de banana e apreciat in aceasta afectiune pentru calitatile lui hidratante. Spala picioarele cu apa calduta si usuca-le prin tamponare. Paseaza miezul de la o banana si aplica-l pe zonele afectate. Dupa 10 minute indeparteaza cu apa pulpa de banana. Repeta tratamentul macar o data pe saptamana.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.