Setari Cookie-uri

Cum alegi cel mai bun nisip pentru litiera pisicii tale?

Pentru ca pisica ta să fie fericită și să se simtă cât mai confortabil, aceasta are nevoie de o hrană selectată cu atenție, de multă afecțiune, dar și de o litieră curată și împrospătată frecvent. De aceea, ar trebui să alegi cu grijă un nisip de calitate, care să îi ofere confort maxim micii feline.

Într-adevăr, tipul de așternut igienic pentru care optezi poate să facă diferența. Un produs de calitate o va ajuta pe pisica ta să se simtă mult mai bine în timp ce folosește litiera, iar tu vei avea parte de o experiență mult mai plăcută. Iată cum poți alege un nisip potrivit.

După modul de funcționare

Există mai multe tipuri de așternuturi igienice pentru pisici care acționează în mod diferit asupra lichidului. Acestea pot fi aglomerante și neaglomerante. Cele aglomerante constau în niște particule din material ușor prăfos și acționează prin captarea lichidului și formarea unor bulgări. Avantajul lor este faptul că se pot curăța ușor prin îndepărtarea acestor bulgări, însă va trebui totuși să te ocupi în mod frecvent de litieră și să previi acumularea resturilor înăuntrul său.

Citește și:

Dacă dorești să scapi de grija curățării zilnice, atunci optează pentru așternutul neaglomerant. Acesta absoarbe lichidele și acoperă mirosul neplăcut, nefiind nevoie să îl cureți după fiecare utilizare a pisicii. Nisipul neaglomerant poate fi realizat din materiale vegetale, precum peleți de lemn sau celuloză, însă o opțiune foarte populară este silicatul.

După ingrediente

Este foarte important ca pisica să se simtă cât mai bine în timp ce folosește litiera și să nu fie expusă la niciun fel de risc. Uneori, pot fi prezente anumite substanțe toxice în nisip, utilizate pentru a acoperi mirosurile și a dezinfecta. Verifică foarte bine lista ingredientelor și alege doar produse naturale sau care nu conțin componente periculoase. Acest lucru este cu atât mai important dacă pisica ta suferă de anumite alergii sau are probleme respiratorii.

Citește și:

După alți indicatori

Criteriile de mai sus pot fi evaluate cu ușurință analizând ambalajul așternuturilor, dar nu sunt singurele care te pot ajuta să identifici un produs bun. Poți citi recenzii pentru anumite produse sau le poți încerca pentru a vedea care sunt cele mai potrivite.

În primul rând, ar trebui să alegi un produs care să poată neutraliza bine mirosul. Desigur, anumite litiere vor trebui curățate mai des, însă este important ca mirosul să nu fie foarte puternic după utilizare, atunci când litiera este curată. Produsul ar trebui să aibă și o bună capacitate de absorbție și de formare a bulgărilor și să nu favorizeze răspândirea de praf și murdărie în locuință.

Uneori, pisica îți poate indica atunci când un nisip nu este tocmai potrivit refuzând să folosească litiera. Desigur, nu de fiecare dată poate fi un semn că așternutul este problema. Însă, dacă litiera a fost curățată și nu se află într-un loc prea expus, care să o facă pe felină să simtă că nu are intimitate, atunci pisica îți poate transmite că nu se simte tocmai confortabil și ar trebui să înlocuiești nisipul.

Citește și:

Există numeroase tipuri de așternuturi igienice din care poți alege. Ține cont de primele criterii și apoi încearcă o serie de produse, pentru a vedea care te mulțumesc și care satisfac cel mai bine nevoile felinei. Poți alege din numeroase categorii de nisip pentru pisici de la PetPal.

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.