Setari Cookie-uri

Sfaturile tatălui lui David Popovici pentru părinții care își înscriu copiii la un sport

Tatăl lui David Popovici a vorbit despre cea mai mare greșeală pe care părinții o pot face atunci când își înscriu copiii la un sport.

David Popovici este numele pe care toți românii îl rostesc cu mândrie. Tânărul înotător a doborât recorduri și a demonstrat că orice este posibil, atâta timp cât există ambiție, pasiune și perseverență. David Popovi scrie istorie la fiecare competiție, iar reușitele sale sunt îndelung aplaudate de românii de peste tot în lume.

Urmând exemplul lui Popovici, mulți părinți au decis să își înscrie copiii la înot, văzând că se poate face permormanță și la noi în țară. Cu toate că în spatele succesului lui David este o muncă titanică, ceea ce a contribuit la atingerea primului loc a fost și susținerea și atitudinea părinților sportivului.

Tatăl lui David Popovici, Mihai Popovici a vorbit pentru aspmedia.ro despre cea mai mare greșeală pe care părinții o fac atunci când își înscriu copiii la un sport, indiferent care este acesta. Părintele campionului a menționat faptul că niciodată nu a pus presiune pe David și că l-a tratat la fel indiferent dacă a pierdut sau a câștigat vreo competiție.

Citește și:

"Dacă mă gândesc acum primele condiții pe care le-am creat au fost în momentul în care am decis că nu va exista contextul de presiune. David mergea de plăcere la bazin. Nu pentru noi, ci pentru că vrea el. I-am întreținut foarte tare starea asta, nu l-am întrebat niciodată pe ce loc a ieșit, sau va ieși, ce a făcut sau ce va face. Iar prăjitura de după concurs era garantată indiferent pe ce loc ieșea în concurs, oprirea la cofetărie era inevitabilă. Era o anumită cofetărie, iar lui David îi plăcea o anumită prăjitură, pe care o căpăta de fiecare dată.

Pot să vă spun că este ceva la care greșesc incredibil de mulți părinți. Că pun această presiune. Cred că este cea mai mare greșeală pe care o pot face părinții, presiunea. Iar această presiune se poate pune în feluri multiple, mulți dintre părinți nici măcar nerealizând că o fac. Și vă dau câteva exemple. „Cum a fost astăzi antrenamentul?”, „Ce ai făcut, al câtelea ai fost?”, „Ce a făcut X?” „Ți-am spus să fii atent la Y” și așa mai departe. „Ce ți-a dat antrenorul? A nu, e greșit”. „Vezi că urmează concursul, să nu te prind că ieși iar după Y!” Iar lucrul acesta se petrece de multe ori începând de la șapte, opt ani. Închipuiți-vă ce înseamnă câțiva ani de astfel de presiune.

Citește și:

Nu-i de mirare că mulți renunță pe parcurs și părinții, fără să-și dea seama, sunt principalii autori. Mi-aș dori să privească lucrurile mult mai relaxat și să nu încerce să pună nerealizări sau frustrări de-ale lor pe umerii copiilor lor. I-aș ruga să se uite către David și să privească din această perspectivă, mai exact unde se poate ajunge fără presiune.", a menționat tatăl lui David Popovici, pentru sursa citată mai sus.

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.