Setari Cookie-uri

Advertorial Cum slăbești rapid după Paște?

Paștele a trecut, kilogramele în plus au rămas, spune majoritatea. După zilele de sărbătoare în care haosul alimentar și lipsa mișcării au fost activități debază pentru mulți dintre noi, surplusul ponderal apasă destul de greu pe fizicul și psihicul multora dintre noi. Cum slăbești rapid după Paște explică, în cele ce urmează nutriționistul Wasim Nazer.

„Slăbitul este o strategie, în primul rând, și o echilibrare, în al doilea rând. Dacă-ți dorești să ai rezultate pe termen lung, cel mai eficient program de slăbit rapid este acela care înseamnă, de fapt, o reorganizare a stilului tău de viață. Este clar că nu poți face același lucru și să ai rezultate diferite. Majoritatea oamenilor cred că tot ce trebuie să facă pentru a ajunge la numărul de kilograme potrivite este să renunțe la anumite alimente. Ei bine, eu încerc să-mi conving pacienții că nu, dietele stricte nu sunt soluțiile. Ca să slăbești rapid și sănătos este recomandat să faci mișcare susținut, să ai grijă la alimentație și să urmezi o serie de proceduri de înfrumusețare pe care le recomand în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte. Slăbitul după Paște sau după Crăciun comportă aceleași reguli ale stilului de iață sănătos.”, explică nutriționistul și specialistul în remodelare corporală Wasim Nazer.

Cum slăbești rapid după Paște

Dacă vrei să slăbești rapid după Paște, alimentația este cheia. La acest capitol sunt obligatoriu de respectat 4 reguli simple pe care nutriționistul Wasim Nazer le explică în cele ce urmează:

1. Deficit caloric (cea mai importantă parte)
2. Consumați în principal alimente nutritive, mult mai bogate în fibre și proteine
3. Intensifică activitatea fizică (puncte bonus pentru antrenamentul de forță)
4. Ai grijă să dormi cel puțin 7 - 8 ore pe noapte.

De asemenea, specialistul recomandă, mai cu seamă acum, o igienă alimentară care înseamnă:

1. Elimină alimente precum cașcavalul, brânza topită, feta, porumbul fiert, chips-urile, covrigei, produse de patiserie din făină albă, mezelurile, dulciurile și băuturi gen: alcool, sucuri dulci, frappe-uri;
2. Nu mânca nimic după apusul sorelui sau măcar cu 3-4 ore înainte de culcare;
3. Fă mișcare de 4-5 ori pe săptămână. Poți să mergi la sală, să alergi în parc, să sari coarda sau să te antrenezi acasă. Oricare dintre variante poate funcționa cu condiția să fii perseverent.
4. Evită să mănânci la masa de seară carbohidrați de genul orez, pâine, paste, mămăligă;
5. Cina trebuie să conțină o carne slabă cu o garnitură din salată de sezon, iar 3-4 ore de repaus alimentar între cină și momentul în care te duci la culcare te ajută în procesul de slăbire;
6. Începe ziua cu un pahar mare de apă pe stomacul gol. Organismul după somn este deshidratat iar pentru a slăbi corpul are nevoie de apă. Bea apă constant pe tot parcursul zilei. Necesarul de apă este 30-35 ml pe kg/corp.


Kudika
20 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.